Πέμπτη 25 Απριλίου 2013

Ας ψάξουν αλλού την χρήσιμη Ιφιγένεια…..

    Τρεις είναι οι στόχοι αυτού του πρωτοφανούς αδίστακτου εκβιασμού, αυτής της άδικης και ληστρικής επίθεσης που θέλει δια πυρός και σιδήρου να επιβάλει η διεθνής μαφία στην Κυπριακή Δημοκρατία με αυτήν την τελευταία αήθη επίθεση της: 

   Πρώτον: η καταλήστευση του ορυκτού πλούτου της. 
  Δεύτερον: η λύση του πολιτικού προβλήματος σύμφωνα με τα δικά της δεδομένα και 
  Τρίτον: το ξεπούλημα των χρυσοφόρων ημικρατικών οργανισμών. 

  Η συνταγή εφαρμογής απλή και αποτελεσματική: καμία χώρα δεν μπορεί να αντισταθεί όταν διαλύεις τις δομές της οικονομίας της. Κατά συνέπεια ας μην υπάρχουν απορίες γιατί η παγκόσμια συμμορία σημαδεύει κατευθείαν στην διάλυση του ιστού της οικονομικής οντότητας της Κυπριακής Δημοκρατίας, αφού και οι πέτρες γνωρίζουν ότι η κυπριακή οικονομία στηρίζεται κατά το πλείστον στην προσφορά υπηρεσιών ως χρηματοπιστωτικό κέντρο (οι ρωσικές καταθέσεις είναι μόνο το δόλωμα). Και όλα αυτά επιβάλλονται τόσο βιαστικά, σχεδόν αστραπιαία, χωρίς καν το δικαίωμα μιας στοιχειώδους και άνετης διαβούλευσης!!! 
   Μπροστάρηδες αυτής της ελεεινής προσπάθειας, όπως πάντα οι συνήθεις ύποπτοι: ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Wolfgang Schäuble (Βόλφγκανγκ Σόιμπλε) και ο πρόεδρος του Eurogroup και υπουργός Οικονομικών της Ολλανδίας Jeroen Dijsselbloem (Γιερούν Ντεϊσελμπλούν). Η μεν Γερμανία που στοχεύει στο φυσικό αέριο της Κύπρου σε μια προσπάθεια ενεργειακής απεξάρτησης από την Ρωσία και η Ολλανδία που εποφθαλμιά τις καταθέσεις των Ρώσων μεγιστάνων (πέστε το και ρώσικης μαφίας σε κάποιο βαθμό, αν έτσι το εκλαμβάνετε)! Διότι είναι πολύ καλά γνωστό πως το ξέπλυμα βρόμικου χρήματος είναι κακό μόνο όταν γίνεται έξω από το σπίτι μας. Απόδειξη τούτου είναι ότι τα επίσημα στοιχεία για το ξέπλυμα βρόμικου χρήματος κατατάσσουν την Κύπρο σε πολύ καλύτερη θέση από την Γερμανία, το δε Λουξεμβουργο (προτεκτοράτο ως γνωστό της Γερμανίας), έχει τον μεγαλύτερο τραπεζικό τομέα και το μεγαλύτερο εξωτερικό χρέος (3800% του ΑΕΠ) παγκοσμίως!!! 
   Το πρόβλημα της Κύπρου λοιπόν δεν είναι οικονομικό. Ούτε μπορεί να λυθεί με την απομοίωση (κούρεμα) των καταθέσεων. Το «κούρεμα» των καταθέσεων δημιουργεί και δεν αποτρέπει κρίσεις! Ιδού και η απόδειξη: την ίδια ώρα που η Ευρώπη έστελνε τελεσίγραφα και απειλούσε με πτώχευση την Κυπριακή Δημοκρατία, ξόδευε 20 δισεκατομμύρια ευρώ για να στηρίξει το νόμισμα της… ενώ η βοήθεια που συζητείτο για την Κύπρο ήταν μόνο 10 δισεκατομμύρια ευρώ (άρα σχεδόν ασήμαντη). Κάτι περισσότερο δηλαδή από τις ζημιές που υπέστησαν οι τράπεζες της Κύπρου με την απομοίωση του Ελλαδικού χρέους! Κι όμως τόσο ο κύριος Στουρνάρας, όσο και ο κύριος Προβόπουλος σφύριξαν αδιάφορα όταν η Κύπρος έψαχνε απεγνωσμένα για ένα σωσίβιο! Κάποια πράγματα όσο και αν πονάνε πρέπει να λέγονται με το όνομα τους. 
   Δεν υπάρχει λοιπόν καμιά αμφιβολία ότι βρισκόμαστε ενώπιον μιας τοκογλυφικής συμμορίας άγριων λύκων… απέναντι σε μια ομάδα άπληστων και αδίστακτων εκβιαστών που επιμένουν σε μια συνταγή καταστροφής και δεν διστάζουν μπροστά σε τίποτα. Μια συμμορία που μας οδηγεί σε εξαθλίωση που τείνει να έχει τα χαρακτηριστικά κοινωνικής γενοκτονίας. Και ούτε οι ρώσοι (στους οποίους πολλά επενδύσαμε) έχουν διάθεση να χαλάσουν τις σχέσεις τους με τον σκληρό πυρήνα της Ευρώπης και την Μέρκελ, για χάριν μας!!! Η Κύπρος που χρησιμοποιείται σαν ένα πειραματόζωο, στο επίκεντρο ενός ακήρυκτου παγκόσμιου οικονομικού εγκέλαδου, σε μια προσπάθεια της διεθνούς οικονομικής μαφίας να αναδιατάξει το παγκόσμιο οικονομικό και γεωπολιτικό χάρτη με προφανή στόχο τον έλεγχο ολόκληρης της ανθρωπότητας. Και είναι τέτοια η αδιστακτικότητα των τοκογλύφων, που δεν είναι καθόλου υπερβολή να υποστηρίζεται πως μας οδηγούν σε συνθήκες πραγματικής αποκάλυψης!! 
   Μέσα σε όλα αυτά παρούσα όπως πάντα η Τουρκία…. που ξαφνικά (;) βγάζει τα ερευνητικά της σκάφη μέσα στην Ελληνική ΑΟΖ! Και σύντομα, να μην έχετε την παραμικρή αμφιβολία και μέσα στην Κυπριακή! Συνοδευόμενα από τα αντιτορπιλικά της… επειδή, λέει, η μισή μας ΑΟΖ είναι δική της!!!! Οι άνεμοι του πολέμου δυστυχώς πνέουν και πάλιν ούριοι!! Είναι για τούτο που όσο ποτέ άλλοτε αδήριτη προβάλλει η ανάγκη της κοινωνικής αλληλεγγύης και της εθνικής ενότητας. Να βάλουμε μπροστά μας μόνο εκείνα που μας ενώνουν, αντλώντας δύναμη μόνο από τα σπουδαία επιτεύγματα της Ιστορίας μας… αντλώντας δύναμη κατευθείαν από τα αποθέματα ψυχικής δύναμης που μας χαρακτηρίζουν ως Έλληνες. Η μικρή Κύπρος έχει την περηφάνια της και δεν είναι όπως νομίζουν πολλοί μια ασήμαντη ποσότητα.. ας είναι λοιπόν πιο προσεκτικοί κι ας μην παίζουν συνεχώς μαζί της: γιατί δεν είναι λίγες οι φορές που ακόμα και μια μικρή πέτρα αρκεί να εκτροχιάσει ένα τραίνο ολόκληρο. Και σε όσους ονειρεύονται ακόμα την Ωραία Ελένη, να στείλουμε ξεκάθαρο μήνυμα…. ας ψάξουν αλλού την χρήσιμη Ιφιγένεια….. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: