Πέμπτη 25 Απριλίου 2013

Κύριοι μας ξεγελάσετε!

   Τι υποκρισία αλήθεια! Ξαφνικά διαπιστώσαμε πόσος ψεύτικος ήταν ο κόσμος που ζούσαμε. Πολλοί πολίτες (σε Ελλάδα και Κύπρο) επανέρχονται σε καθεστώς οικονομικής δυσπραγίας και αρκετοί σε απόλυτη φτώχεια. Υπάρχουν, όμως, όπως πάντα και οι αδιάβροχοι. Ιδού ένα χαρακτηριστικότατο παράδειγμα: Το βράδυ του κουρέματος, την ώρα δηλαδή που o ανεκδιήγητος πρόεδρος του eurogroup καθύβριζε τον πρόεδρο μας, η κόρη του (Έλσα Λούτσιου Αναστασιάδη) διασκέδαζε σε μαγαζί στην Αθήνα όπου τραγουδά ο γνωστός λαϊκός τραγουδιστής Αντώνης Ρέμος. Εις υγεία των κορόιδων φυσικά, αφού η προεδρική θυγατέρα φρόντισε για παν ενδεχόμενο να έχει κάτι τις και στο εξωτερικό. Δεν είναι παράνομο θα πουν μερικοί! Ούτε και η φυγάδευση εκατομμυρίων παραμονές του κουρέματος είναι παράνομη. Σίγουρα όμως και οι δύο αυτές πράξεις είναι πέρα για πέρα ανήθικες. 
   Για τους υποψιασμένους αυτή η απίστευτη αλλαγή-συνομωσία δεν ήταν κεραυνός εν αιθρία. Διότι παρά την νάρκωση που προκαλούσε ο υπερκαταναλωτικός, κάποιοι (κινδυνολόγους τους έλεγαν οι βολεμένοι του συστήματος) κτυπούσαν φορτικά και επανειλημμένως το καμπανάκι το οποίο δυστυχώς δεν μπόρεσε να αφυπνίσει (ούτε τους απλούς πολίτες μα κυρίως ούτε και τους πολιτικούς) έγκαιρα. Φυσικά δεν ήταν ψεύτικα τα νούμερα που αποτύπωνε η γενική αξιολόγηση της κυπριακής οικονομίας. Η Κύπρος είχε σχεδόν μηδενικό χρέος και ανεργία, στοιχεία που δείχνουν οικονομική ευρωστία, αλλά αυτά είναι ψηλά γράμματα για την παγκόσμια οικονομική μαφία. Η Κύπρος πέραν της τουριστικής βιομηχανίας στήριξε όλο το υπόλοιπο οικονομικό οικοδόμημα της κυρίως στις χρηματοπιστωτικές υπηρεσίες και στην χαμηλή φορολόγηση. Τομείς όπως η γεωργία, η κτηνοτροφία και οι μικρές βιομηχανίες-βιοτεχνίες δεν είχαν σχεδόν καμιά θέση στις προτεραιότητες του οικονομικού επιτελείου της κάθε κυβέρνησης. Όλα τα παραπάνω συμπλήρωνε η ανεξέλεγκτη εισροή ξένων εργατών οι οποίοι για να λέμε και του στραβού το δίκαιο έκαναν τις «βρόμικες» δουλειές που οι αυτόχθονες κάτοικοι θεωρούσαν υποτιμητικές και δύσκολες… και όλοι οι νέοι (καλοί και κακοί-αδιάφοροι μαθητές) έπρεπε οπωσδήποτε να σπουδάσουν έστω και αν από την αρχή γνώριζαν πως για τους περισσότερους το πτυχίο δεν ήταν τίποτε άλλο παρά ένα διαβατήριο για την ανεργία. Άσε που κάποιοι πούλησαν και την ψυχή τους στον κατακτητή Ωστόσο τα παραπάνω δεν δικαιολογούν την σημερινή ελεεινή συμπεριφορά των εταίρων μας (λέγε Γερμανών). Διότι η Ευρώπη γνώριζε πολύ καλά τους πυλώνες ανάπτυξης της κυπριακής οικονομίας όταν την δεχόταν ως πλήρες και ισότιμο (;) μέλος της. Αν ήταν κάτι που δεν άρεσε θα μπορούσε να τεθεί στην κυπριακή κυβέρνηση πριν την ένταξη ή έστω να απαιτηθούν διορθωτικές κινήσεις προγραμματισμένα και με τέτοιο τρόπο, που και η Ευρώπη να ικανοποιηθεί και η Κυπριακή Δημοκρατία να μην βρεθεί προ των απίστευτων κινδύνων που έχει ενώπιον της σήμερα!! Αντ΄ αυτού η λιλιπούτια οικονομία της Κύπρου χρησιμοποιείται σαν το πιο χρήσιμο εργαλείο και απαραίτητο πειραματόζωο για τα όσα θα ακολουθήσουν και αλλού στο εγγύς μέλλον. Είναι και εκείνο το βροντερό ΟΧΙ στο επαίσχυντο σχέδιο Ανάν.. που δυστυχώς δεν το ξέχασαν!!! Οι Γερμανοί δια του Σόϊμπλερ μας το είπαν άλλωστε ξεκάθαρα: κύριοι μας ξεγελάσετε! Τούτων δεδομένων ας μην απορούμε για τα αίτια της σημερινής δοκιμασίας που ασφαλώς και δεν είναι μόνο οικονομικά….. 

Υ.Γ.: Μέσα σε τούτη την λαίλαπα που ενέσκηψε σαν πανούκλα στον τόπο μας ζητήματα που έχουν να κάνουν με την εθνική και φυσική επιβίωση μας μπήκαν στην ουρά του καταλόγου των θεμάτων που ενδιαφέρουν την μεγάλα μάζα των πολιτών αλλά σε μεγάλο βαθμό και τα Μέσα Μαζικής Ενημερώσεως (άλλοι τα λένε και αποβλακώσεως). Διαβάζουμε στον ημερήσιο τύπο: «Μια από τις πιο συγκλονιστικές ιστορίες της κυπριακής τραγωδίας ολοκληρώθηκε χθες, ημέρα κατά την οποία συγγενείς και Πολιτεία απηύθυναν το ύστατο χαίρε σε ακόμη οκτώ, μέχρι πρότινος, αγνοούμενα μέλη δύο συγγενικών οικογενειών, που δολοφονήθηκαν κατά την τουρκική εισβολή….. και να ήταν μόνο αυτό… οι πληροφορίες λένε ότι το νέο σχέδιο λύσεως του κυπριακού θα τεθεί στον Αναστασιάδη όπως του τέθηκε και το σχέδιο του κουρέματος των καταθέσεων… Και άμα πούμε ΟΧΙ και αυτή την φορά θα μας κουρέψουν γουλί: στα «κυπριακά» το λέμε πρώτο νούμερο!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια: