Πέμπτη 25 Απριλίου 2013

Οι ιδιωτικοποιήσεις, οι δεκαπέντε χιλιάδες άχρηστοι και το μουρουνέλαιο…

   Το σύστημα των αγορών έχει πόλεμο με την Δημοκρατία! Το Διεθνές οικονομικό σύστημα μάλιστα αξιώνει να πεθάνει στον τόπο που γεννήθηκε! Και αυτό ασφαλώς δεν είναι ένα αυθαίρετο συμπέρασμα! Όταν διορίζουν ένα πρωτοκλασάτο τραπεζικό με το έτσι θέλω πρωθυπουργό, τότε τι άλλο μπορεί να είναι από την άμεση κατάργηση στην πράξη της Δημοκρατίας! Η κυβέρνηση Παπαδήμου ήταν το πρώτο βήμα. Ακολούθησαν και κατά τα φαινόμενα θα ακολουθήσουν κι άλλοι πολλοί Γερμανοί τοποτηρητές. Η Βουλή στην ουσία έχει καταργηθεί και οι εργασιακές σχέσεις επιστρέφουν στον 19ο αιώνα! Και όσοι μιλούν για κοινές πράξεις και αμφισβητούν τις αποφάσεις καλούνται λαϊκιστές. Η ιδεολογική τρομοκρατία μεγαλώνει και τα αθηναϊκά Μ.Μ.Ε. εκβιάζουν τους πολίτες, αφού καθημερινώς απειλούν με επιστροφή στην εποχή των σπηλαίων!!! 
   Το θέμα σίγουρα χρίζει άμεσης αντιμετώπισης από τους ειδικούς! Τα παραπάνω συμπληρώνει η τρομοκρατία των υπεράριθμων δημοσίων υπαλλήλων για τους οποίους το κράτος (λέγε οι άθλιοι των Αθηνών) έκανε τάχατες πως δεν γνώριζε πόσοι και ποιοι είναι!!! Εκμεταλλευόμενοι τις ούτως ή άλλως δεδομένες μεγάλες παθογένειες του ελληνικού δημόσιου τομέα, οι οποίες εν πολλοίς οφείλονται στην κρατικοδίαιτη οικονομική ελίτ, μας τρέλαναν στο ψέμα περί του δήθεν υπέρογκου αριθμού δημοσίων υπαλλήλων ο οποίος, όμως, στην πραγματικότητα δεν υπερβαίνει τον μέσο όρο της Ευρώπης!!! Από τη άλλη αναζητείται μηχανισμός αποδομήσεως (ταμείο αποκρατικοποιήσεων το λένε) των κρατικών χρυσοφόρων επιχειρήσεων! 
   Σε τούτη την βρόμικη ιστορία εμπλέκονται πολλοί, υποτίθεται υπεράνω υποψίας: πολιτικοί, τεχνικοί σύμβουλοι και στελέχη δημόσιων επιχειρήσεων. Όλοι τους ευελπιστούν σε πολύ καλά αμειβόμενες θέσεις εργασίας για τους υμετέρους φυσικά! Οι όροι για τις ιδιωτικοποιήσεις που θέτει η τρόικα θυμίζουν κατεχόμενη χώρα όπου το κόστος των ιδιωτικοποιήσεων πέφτει στους Έλληνες φορολογούμενους (τύφλα να έχει το κατοχικό δάνειο), ενώ τα πολλά δις των εσόδων πάνε στους πιστωτές!!! Το λένε άλλωστε ξεκάθαρα: Η ελληνική κυβέρνηση συλλέγει αυτά τα έσοδα για να δοθούν στο χρέος!!! Ποιο χρέος δηλαδή; Αυτό που κανένας δεν είναι σε θέση να το καθορίσει! Και έτσι σε πλήρη μυστικότητα πωλούνται υποδομές, κτίρια, αιγιαλός, αέρας, ήλιος, μνημεία…. Αυτά που δεν λένε στους πολίτες είναι ότι όλα αυτά είναι μέθοδοι που απέτυχαν όπου δοκιμάσθηκαν. Χαρακτηριστικά παραδείγματα ο ΟΣΕ, ο ΟΤΕ, η ΔΕΗ και γενικά οι κρατικές επιχειρήσεις κοινής ωφέλειας. Με αφορμή του μεγάλους μισθούς και τους πολλούς αργόμισθους που σε μεγάλο βαθμό βόλεψε το ίδιο σύστημα που τους πολεμά, ενώ καλύπτονται τα μεγάλα σκάνδαλα για έργα δισεκατομμυρίων που δεν παραδίνονται ποτέ! Για παράδειγμα, στην γραμμή Τρίπολης – Καλαμάτας, επένδυσαν εκατομμύρια ευρώ και σήμερα δε υπάρχει τραίνο! Έτσι ένα λαϊκό αγαθό το οποίο δημιουργήθηκε από το υστέρημα ολόκληρων γενεών για την εξυπηρέτηση των πολιτών το έκαναν ασύμφορο να χρησιμοποιηθεί από τον σκληρά φορολογούμενο καθημερινό Έλληνα (μέχρι 400% αυξήθηκαν σε πολλές περιπτώσεις οι τιμές των εισιτηρίων). Άλλο παράδειγμα αποτελεί η ΔΕΗ. 
   Σας θυμίζει κάτι η πολυδιαφημισμένη συνθήκη του Μάστριχ… που ένας από τους στόχος της είναι και η ιδιωτικοποίηση της ηλεκτρικής ενέργειας έως το 2016! ‘Έτσι άρχισαν τα αυξανόμενα τιμολόγια που έβαλαν στο κόλπο του ιδιώτες (λέγε αεριτζήδες)! Εξήντα τρεις άδειες πώλησης ηλεκτρικής ενέργειας με εγγύηση πενταροδεκάρες και τις εισπράξεις να κατατίθενται συνήθως σε τράπεζες της Ελβετίας! Και τώρα πάμε για ολοκληρωτική εκποίηση της ΔΕΗ η οποία ενώ έχει πραγματική αξία περίπου 17 δις. ευρώ, η χρηματιστηριακή της αξία δεν ξεπερνά τα 800 εκ. ευρώ! 
   Τα παραπάνω (μικρό μόνο δείγμα της παγκόσμιας συνωμοσίας που βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη) φυσικά και δεν αναιρούν τις ευθύνες των πολιτών για το σημερινό μας κατάντημα. Και στην Ελλάδα και στην Κύπρο (που πουλήσαμε την ψυχή μας στο κατακτητή). Χρόνια τώρα κτίζαμε στην άμμο δυστυχώς. Ωστόσο, όμως, είναι πολύ βαρύ να ακούς τον πρωθυπουργό σου να αποκαλεί άχρηστους (!) ένα πολύ μεγάλο κομμάτι των πολιτών! Και σε κάθε περίπτωση οι άχρηστοι (σκληρός χαρακτηρισμός) υπάλληλοι του δημοσίου είναι κατά βάση τα «δικά τους παιδιά» που οι πολιτικοί έβαλαν στο δημόσιο από την πίσω πόρτα. Εδώ είμαστε και θα δείτε: Δεν θα φύγουν οι «άχρηστοι» του κυρίου Σαμαρά από το δημόσιο. Τα καλά παιδιά και οι δουλευταράδες (που δεν είναι του χαρακτήρα τους να γλύφουν) είναι που θα πάνε σπίτι τους…. Δεν πειράζει όμως: υπάρχει λύση. Την έδωσε κι αυτή ο σύγχρονος μάγος της οικονομίας, ο κ. Στουρνάρας: Για τα δύσκολα υπάρχει το μουρουνέλαιο!! Το θέμα χρίζει άμεσης αντιμετώπισης από τους ειδικούς…

Δεν υπάρχουν σχόλια: