Πέμπτη 25 Απριλίου 2013

Μάλλον ψυχίατροι χρειάζονται….

    Κακό ξεκίνημα για τον Νίκο Αναστασιάδη. Στις πρώτες κιόλας μέρες του στην προεδρία η Κύπρος γίνεται η μοναδική χώρα που αναγκάζεται σε «κούρεμα» των καταθέσεων! Όπως πάντα κάθε οδυνηρής απόφασης που μας επιβάλλεται ακολουθεί δίκην μνημοσύνου και η σχετική ανακοίνωση: χάρις στις σημερινές αποφάσεις διασφαλίζεται η βιωσιμότητα του δημόσιου χρέους της Κύπρου, άποψη με την οποία συμφώνησε και η πανταχού παρούσα Διευθύντρια του ΔΝΤ, Κριστίν Λαγκάρντ. 
   Τα πράγματα δεν είναι καθόλου έτσι φυσικά. Οι προθέσεις κάποιων εταίρων μας δεν είναι να βοηθήσουν αλλά να μας εξουθενώνουν. Και δεν χρειάζονται οικονομολόγοι (μάλλον ψυχίατροι χρειάζονται) για να εξηγήσουν τις αιτίες που οδήγησαν στην απόφαση αυτή του Eurogroup που τινάζει κυριολεκτικά μέσα σε μία μόνο νύχτα στον αέρα αυτό που ονομάσθηκε ως «το Κυπριακό οικονομικό θαύμα»: το οποίο οικονομικό θαύμα (παρά τις μετέπειτα στρεβλώσεις) προήλθε ύστερα από τις μεγάλες θυσίες του Κυπριακού Ελληνισμού ο οποίος από την επομένη της καταστροφής του ΄74, πρόσφερε και θυσίασε τα πάντα, (μείωση μισθών, πτώση βιοτικού επιπέδου, μετανάστευση για προσωρινή εργασία, κ.ά.) για να ακολουθήσει το θαύμα της ανάκαμψης. Πως λοιπόν έχουν την αναίδεια να μας λένε πως δεν υπάρχει άλλη εναλλακτική λύση; ΓΙΑ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥ ΘΕΟΥ, είναι δυνατόν να είμαστε τόσο τυφλοί, δεν βλέπουμε το θηρίο που έχει ήδη φάει την Ελλάδα… 
   Όσοι λοιπόν ακόμη και τώρα κάνουν πως δεν ξέρουν τι θα ακολουθήσει ας ρίξουν μια ματιά στα μνημόνια 1,2,3,4,..,ν της Ελλάδος... ιδιωτικοποιήσεις, απολύσεις, αποκοπές μισθών και συντάξεων, αυξήσεις φόρων, κατάργηση συλλογικών συμβάσεων, κλείσιμο καταστημάτων, ανεργία, κ.λπ. Και πάντα θα φταίνε οι προηγούμενοι και δεν θα έχουμε άλλη επιλογή γιατί αλλιώς δεν θα μας δώσουν την δόση μας!!! Ναι, από τώρα και στο εξής θα ζούμε με την δόση μας!!! Είναι πραγματικά πρωτοφανή αυτά που συμβαίνουν σε μια μικρή χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Η μεθόδευση αυτή εγείρει την υποψία ότι στην περίπτωση της Ελλάδας και της Κύπρου υφίσταται και γεωπολιτική συνιστώσα στον εναντίον τους οικονομικό πόλεμο. Τα διεθνή σκοτεινά κέντρα (λέγε Γερμανία) δημιουργούν σιγά-σιγά τις κατάλληλες συνθήκες που θα επιτρέψουν πάση θυσία (ακόμα και με πόλεμο) να τεθεί υπό τον έλεγχο τους ο τεράστιος φυσικός πλούτος μας. Τώρα πια φαίνεται ξεκάθαρα πως οι πρόσφατες επισκέψεις της γερμανίδας καγκελαρίου στην Μεγαλόνησο δεν ήταν καθόλου τυχαίες. Όσο για το είδος των μέτρων που λαμβάνονται επιβεβαιώνουν ότι δεν έχουμε να κάνουμε με ένα απλό οικονομικό πρόγραμμα με το οποίο θα μπορούσε κάποιος να συμφωνήσει ή να διαφωνήσει. 
   ‘Έχουμε να κάνουμε με ένα πρόγραμμα καταστροφής κρατών και της όποιας δημοκρατίας απολαμβάνουμε… Και έπονται χειρότερα δυστυχώς. Από εκείνους που ζητούν παράλογα πράγματα από την Κύπρο την οποία προσπαθούν να γονατίσουν και πολιτικά. Και θυμηθείτε: το επόμενο βήμα θα είναι να κλείσουν πάλιν σε ένα δωμάτιο τον Αναστασιάδη και να του δώσουν και το ρεαλιστικό σχέδιο λύσης που χρόνια τώρα προετοιμάζει ο κολλητός του Alexander John Downer… όλα για το καλό μας φυσικά!!! 

Υ.: Και για να έχουμε υπόψη μας το πόσο απέχουν οι προεκλογικές δεσμεύσεις από τις μετεκλογικές πρακτικές όλων ανεξαιρέτως των πολιτικών, ιδού και το συμβόλαιο τιμής του Νίκου Αναστασιάδη με τους Κύπριους ψηφοφόρους: «Θέλω με τον πλέον ξεκάθαρον και κατηγορηματικόν τρόπον να δεσμευτώ και δεσμεύομαι προς τους Κυπρίους συμπατριώτες μας αλλά και τους ξένους επενδυτές, αλλά και ταυτόχρονα να στείλω σαφέστατα μηνύματα προς όλους τους αποδέκτες στο εξωτερικόν ότι δεν πρόκειται –και το υπογραμμίζω- ο Νίκος Αναστασιάδης να υπογράψει το όποιο Μνημόνιο που θα περιέχει οποιαδήποτε πρόνοια για κούρεμα καταθέσεων». 

# το κείμενο γράφτηκε πριν γίνει γνωστή η απόφαση της Κυπριακής Βουλής. Σημειώνεται ακόμη ότι η πλειοψηφία των υπηκόων της Κυπριακής Δημοκρατίας που τώρα διαμαρτύρονται, ήθελαν Μνημόνιο!!! Έλα Παναγία μου!!! Δρ. Ντίνος Αυγουστή Εκπαιδευτικός στο ΤΕΙ Λάρισας Από το Μονάγρι Λεμεσού a.avgoustis@hotmail.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: