Πέμπτη 7 Μαρτίου 2013

Να αποκαθηλωθεί το σύμβολο της αποικιοκρατίας….



Ο πρόεδρος Αναστασιάδης είναι ο έβδομος κατά σειρά πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας. Το 57,48% που εξασφάλισε, είναι εξαιρετικά μεγάλο ποσοστό και είναι το υψηλότερο που έχει καταγράψει υποψήφιος στην μεταμακαριακή περίοδο: πολλοί μάλιστα το χαρακτηρίζουν ως μια παραδοξότητα, αφού ο νέος πρόεδρος της Κύπρου,  φέρει πολλά βαρίδια από το παρελθόν, κυριότερο των οποίων αποτελεί το γεγονός ότι υπήρξε ένθερμος υποστηρικτής του σχεδίου Ανάν το οποίο παρέδιδε τον Ελληνισμό της Κύπρου στα τουρκικά και αγγλοαμερικανικά συμφέροντα. Ένα σχέδιο που απέρριψε το 76% του Κυπριακού Ελληνισμού μεταξύ των οποίων συμπεριλαμβάνεται και η συντριπτική πλειοψηφία των οπαδών του κόμματος του κ. Αναστασιάδη!!!
Τρεις είναι οι βασικοί λόγοι που συνέτειναν στον θρίαμβο του Νίκου Αναστασιάδη. Πρώτον: η επιλογή ήττας του ΑΚΕΛ. Δεύτερον: η άρνηση για ουσιαστική συνεργασία του Μάριου Κάρογιαν στην προσπάθεια επιλογής κοινού υποψηφίου από τον ενδιάμεσο χώρο και τρίτον: η απαράδεκτη έως καταστροφική διακυβέρνηση Δημήτρη Χριστόφια, όπου κυριάρχησαν η δολοφονική έκρηξη στο Μαρί, οι ιδεολογικές αγκυλώσεις που οδήγησαν σε λανθασμένες αποφάσεις και η αποδόμηση του κυπριακού οικονομικού θαύματος.
Ο νέος πρόεδρος της Κύπρου αναλαμβάνει τα καθήκοντα του σε μια περίοδο που η Κυπριακή Δημοκρατία βρίσκεται ενώπιον πολλών δυσεπίλυτων προβλημάτων, αφού οι διεθνείς οίκοι αξιολόγησης (λέγε «νόμιμη» παγκόσμια μαφία) επιχειρούν να αποδoμήσουν την οικονομία μας προκειμένου να υφαρπάξουν όλο τον φυσικό πλούτο μας. Τα περί κουρέματος του ελληνικού χρέους όταν η Ελλάδα προσπαθούσε να αναδομήσει το χρέος της, έχουν μια μεγάλη δόση αλήθειας, ωστόσο, όμως, το γεγονός αυτό δεν αποτελεί από μόνο του την αιτία για ό,τι παρακολουθούμε σήμερα. Τρανή απόδειξη είναι οι κατηγορίες -κυρίως γερμανικές- πως το νησί έχει μετατραπεί σε απάγγειο λιμάνι των Ρώσων ολιγαρχών...». Αυτός άλλωστε είναι και ο λόγος που τρομοκρατούν και σπέρνουν τον πανικό σε ντόπιους και ξένους καταθέτες με ψιθύρους για κούρεμα των τραπεζικών καταθέσεων. Με προφανή στόχο την εξαγωγή των καταθέσεων από τις τράπεζες της Κύπρου προς άγνωστη (;) κατεύθυνση…
Σε ότι αφορά τις πρώτες μέρες της νέας διακυβέρνησης υπάρχουν πράγματα που αξίζουν μιας ιδιαίτερης αναφοράς, θετικά και αρνητικά. Στα αρνητικά συγκαταλέγονται κυρίως κάποιες από τις επιλογές υπουργοποίησης. Ένα υπουργικό συμβούλιο στο οποίο δεν υπάρχει ούτε ένας μη κομματικός, ούτε ένας επιστήμονας – τεχνοκράτης και ούτε μια γυναίκα…. Στα θετικά είναι σίγουρα το γεγονός ότι οι πρώτες επισκέψεις του Νίκου Αναστασιάδη μαζί με όλους τους υπουργούς ήταν στα Φυλακισμένα Μνήματα της Λευκωσίας και στον Τύμβο της Μακεδονίτισσας, για απόδοση Φόρου τιμής και ευγνωμοσύνης προς τους αθάνατους ήρωες μας. Ο Νίκος Αναστασιάδης που θα μείνει στην Ιστορία αν τολμήσει να κάνει ότι δεν έκαναν και οι έξι προκάτοχοι του πρόεδροι της Κύπρου: να αποκαθηλώσει δηλαδή το σύμβολο της αποικιοκρατίας που βρίσκεται πάνω από την είσοδο του Προεδρικού Μεγάρου!!! Διότι είναι ντροπή όλοι οι ντόπιοι και ξένοι επισκέπτες του Προεδρικού Μεγάρου να περνούν κάτω από το σύμβολο της αγγλικής «αυτοκρατορίας» προκειμένου  να συναντηθούν με τον Πρόεδρο… είναι μια ντροπή που δεν περιποιεί τιμή για κανένα μας και που πρωτίστως προσβάλει την μνήμη των αγωνιστών της Ε.Ο.Κ.Α. που έγιναν θυσία για την δική μας ελευθερία.
Σε ότι αφορά τα πιο δύσκολα, αξίωση όλων είναι υ σύναψη ενός αξιοπρεπούς μνημονίου, χωρίς επαχθείς όρους το οποίο θα προστατεύει τις αδύναμες κοινωνικές τάξεις και δεν θα εκχωρεί τα κυριαρχικά δικαιώματα της Κυπριακής Δημοκρατίας. Και βεβαίως ο Νίκος Αναστασιάδης να αποδείξει εμπράκτως, ότι δεν έχει σήμερα τις ίδιες απόψεις που είχε το 2004, όταν ενθέρμως υποστήριζε και ψήφιζε με τα 20 του το επαίσχυντο σχέδιο Ανάν!
Υ.Γ.: Οι πολλές Ελληνικές σημαίες που ανέμιζαν στις προεκλογικές συγκεντρώσεις και ο Εθνικός μας Ύμνος που ακούστηκε στο τέλος των πανηγυρισμών για την εκλογή Αναστασιάδη αποτελούν μια πραγματική Εθνική όαση. Σε αντίθεση με τους οπαδούς του κ. Μαλά που δεν είχαν ούτε μια ελληνική σημαία στις συγκεντρώσεις τους! Σεβόμαστε απόλυτα την κυπριακή σημαία ως το σύμβολο της κρατικής μας οντότητας φυσικά, αλλά ποτέ δεν πρέπει να ξεχνάμε πως είμαστε ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΥΠΡΙΟΙ!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια: