Πέμπτη 7 Μαρτίου 2013

Ευτυχώς υπάρχουν και πολύ καλά νέα….



Η δύσκολη οικονομική κατάσταση και όλες οι παράπλευρες συνέπειες της έχουν δημιουργήσει ένα πολύ ζοφερό περιβάλλον στην πατρίδα μας. Παρ΄ όλα αυτά, όμως, συμβαίνουν ευτυχώς ακόμα πολύ σπουδαία πράγματα που η μαυρίλα της παγκόσμιας συνομωσίας δεν επιτρέπει να αναδειχτούν και να δώσουν τα σωστά μηνύματα που θα ζωντανέψουν ξανά την ελπίδα. Η αναφορά μας σε πολλούς σπουδαίους Έλληνες που κόντρα στο ρεύμα και σε πείσμα των ξένων εισβολέων που απεργάζονται την διάλυση της χώρας, μας ξαφνιάζουν ευχάριστα με τις παγκόσμιες πρωτιές και τα εξαιρετικά επιτεύγματα τους σε όλους τους τομείς. Ας δούμε μαζί μερικά μόνο τρανταχτά παραδείγματα, αρχίζοντας από την Παιδεία.
Διαβάζουμε στον τύπο: «Έλληνας Φυσικός αναδείχθηκε ο καλύτερος δάσκαλος της Ευρώπης». Πρόκειται για τον πεπειραμένο καθηγητή Φυσικής Ηλία Καλογήρου, ο οποίος έχει βραβευτεί τρεις φορές σε πανευρωπαϊκούς διαγωνισμούς που αφορούν την καινοτομία στην εκπαίδευση, για τις μοναδικές μεθόδους του στην παρουσίαση των φυσικών φαινομένων με εποπτικό τρόπο. Σε μία χώρα που μαστίζεται από την κρίση και που τα κονδύλια για την παιδεία έχουν μπει σε δεύτερη μοίρα, υπάρχει ένας καθηγητής (δεν είναι ο μόνος) που ξεχωρίζει και ακόμα και με τις πενιχρές παροχές κάνει την Ελλάδα περήφανη, κερδίζοντας σημαντικές διακρίσεις σε πανευρωπαϊκούς διαγωνισμούς.
Πολύ ευχάριστα νέα υπάρχουν και στο νευραλγικό τομέα της τουριστικής βιομηχανίας: Μια ανάσα απόσταση «χωρίζει» το λιμάνι της Νέας Υόρκης από αυτό του Ηρακλείου, που βραβεύτηκε ως δεύτερο καλύτερο λιμάνι κρουαζιέρας στον κόσμο. Το βραβείο παρέλαβε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος τού Οργανισμού Λιμένος Ηρακλείου, Γιάννης Μπρας, δηλώνοντας ότι «η Ελλάδα μπορεί ακόμα και σε αυτή τη δύσκολη περίοδο, να έχει θετικά νέα που όλοι να είναι υπερήφανοι. Με σκληρή δουλειά, στρατηγικό προγραμματισμό και μικρά στοχευμένα βήματα, τα καταφέραμε». Τέτοια ακριβώς στοχευμένα βήματα είναι που μετέτρεψαν και το λιμάνι Πειραιά στον σημαντικότερο διαμετακομιστικό σταθμό εμπορίου προς την Ευρώπη για τα κινέζικα προϊόντα!
Καλά νέα μας έρχονται και από την Κοζάνη, την περιοχή με τον υψηλότερο δείκτη ανεργίας, όπου οι παραγωγοί κρόκου έκλεισαν μια «τεράστια» συμφωνία με εταιρεία κολοσσό της Αμερικής για την πώληση 600 κιλών κρόκου. Εκ των πραγμάτων πρόκειται για μια πώληση-μαμούθ, αφού αντιπροσωπεύει περίπου το ένα τρίτο της ετήσιας παραγωγής της περιοχής και αποδεικνύει ότι στον καιρό της κρίσης η Ελληνική γη μπορεί να δώσει πειστικές απαντήσεις, ειδικά σε προϊόντα που θεωρούνται από τα πλέον ανταγωνιστικά που παράγονται στη χώρα μας. Τα τελευταία χρόνια η φήμη του προϊόντος από την Κοζάνη αυξάνεται σε τόσο μεγάλο βαθμό, ώστε να θεωρείται απαραίτητη η είσοδος νέων καλλιεργητών, αφού η παραγωγή δεν φτάνει για να καλύψει την διεθνή ζήτηση…. Οι παραγωγοί της Κοζάνης δεν περιορίζουν στις Η.Π.Α. την δραστηριότητά τους, αλλά  εξαγωγές γίνονται και σε χώρες όπως η Γαλλία, ο Καναδάς, η Ιορδανία και η Σαουδική Αραβία, με προοπτική να επεκταθούν και στην Ρωσία.
Ευχάριστα νέα υπάρχουν και από το «πολεμικό μέτωπο»: «Αποχώρησε το Τάγμα Ειδικής Σύνθεσης Αφγανιστάν (ΤΕΣΑΦ) από την Καμπούλ, η παρουσία του οποίου ξεκίνησε στις 17 Φεβρουαρίου 2002, με την τοποθέτηση 15 Αξιωματικών και 34 Υπαξιωματικών της Ελληνικής Δύναμης Αφγανιστάν (ΕΛΔΑΦ). Μαζί με τα επαναπατρισθέντα στελέχη επέστρεψε όλο το υλικό και τα μέσα που υπήρχαν στο Αφγανιστάν, ενώ η εξοικονόμηση χρημάτων, λόγω της αποχώρησης, ανέρχεται στα 6,8 εκατ. ευρώ σε σχέση με το 2011 και στα 7,7 εκατ. ευρώ σε σχέση με το 2010. Στην συγκρότηση των ΕΛΔΑΦ-ΤΕΣΑΦ, συμμετείχαν 33 αποστολές (3.295 στελέχη), με χρονική διάρκεια παραμονής από τρεις έως έξι μήνες.
Για να είμαστε δίκαιοι: Δεν είναι όλοι τους ίδιοι! Απόδειξη ο Βουλευτής Καρδίτσας Παύλος Σιούφας ο οποίος με μια Πρωτόγνωρη ενέργεια για τα κοινοβουλευτικά μας δρώμενα, σε μια σεμνή τελετή στον Δήμο Μουζακίου του Νομού Καρδίτσας έδωσε την βουλευτική του αποζημίωση για τις ανάγκες θέρμανσης των μαθητών! Αποποιήθηκε ακόμα όλων σχεδόν των βουλευτικών προνομίων…

Υ.Γ.: Για όσους αδιόρθωτους δεν συγκινούνται με τα παραπάνω υπάρχουν άλλες ειδήσεις: την περασμένη εβδομάδα ολοκληρώθηκαν στη Λέρο τα γυρίσματα μιας ακόμη τουρκικής τηλεοπτικής σειράς ειδικώς φτιαγμένη για το ελληνικό (;) κοινό, με τίτλο «Έρωτας στο Αιγαίο». Και να με θυμηθείτε: ο άνδρας θα είναι, οπωσδήποτε, τούρκος….

Δεν υπάρχουν σχόλια: