Πέμπτη 7 Μαρτίου 2013

Άνθρακες ο θησαυρός…..

«Όλα πήγαν καλά. Μαζί το πετύχαμε όλοι οι Έλληνες, αύριο ξεκινά μια άλλη μέρα». Πρόκειται για την δήλωση του Πρωθυπουργού κ. Αντώνη Σαμαρά έξω από το Μέγαρο Μαξίμου λίγο μετά την άφιξη του στην Αθήνα, αμέσως μετά την μαραθώνια συνεδρίαση του «eurogroup» και την υπογραφή της Συμφωνίας για διαμόρφωση του χρέους στο 120% του ΑΕΠ έως το 2020, καθώς και για την εκταμίευση μέρους της δόσης (που κατά βάση θα απορροφηθεί από τις τράπεζες και τους τοκογλύφους και όχι από την πραγματική οικονομία). Πανηγυρισμοί για το χρέος που θα φθάσει το 2020 και ύστερα από τις οδυνηρότατες θυσίες των Ελλήνων πολιτών, λίγο πιο πάνω από εκείνο του 2009 (!), πριν δηλαδή η χώρα μας υπογράψει τα απανωτά επαίσχυντα μνημόνια με την τρόικα! Και, όμως, ναι, πανηγυρίζουμε! Και για να έχουμε ένα μέτρο σύγκρισης με εκείνους που μας κατηγορούν για σπάταλους και αφερέγγυους, δέστε το επί τοις εκατό χρέος επί του ΑΕΠ μερικών χωρών που συγκαταλέγονται στις οικονομικά εύρωστες χώρες της Ευρώπης: Λουξεμβούργο χρέος 1 τρις και 3.850% (!), Βέλγιο 1 τρις 350 δις και 266%, Αυστρία 808 δις και 212%, Γαλλία και Γερμανία από 5 τρις και 187% με 155% αντίστοιχα και πάει λέγοντας…. Και η Ελλάδα πριν οδηγηθεί σε αυτήν την οδυνηρή περιπέτεια, είχε μόνο 120%, ενώ σήμερα το ποσοστό αυξήθηκε δραματικά παρά την πρωτοφανή λιτότητα, χωρίς ωστόσο να είναι μεγαλύτερο από εκείνο των δανειστών μας!!!
Και ποιος Έλληνας λοιπόν δεν θα ήθελε αλήθεια να πανηγυρίζει μαζί με τον Αντώνη Σαμαρά και την κυβέρνηση του, για τα αποτελέσματα της συνόδου του τελευταίου «eurogroup»; Δυστυχώς, όμως, κάτι τέτοιο δεν είναι δυνατόν να συμβεί. Διότι μπορεί να μην τίθεται σε κίνδυνο η πολυπόθητη δόση, από την άλλη, όμως, όποιος διαβάσει τα ψηλά γράμματα της νέας οικονομικής συμφωνίας θα καταλήξει στο ίδιο θλιβερό συμπέρασμα: ότι, δηλαδή, είναι μια συμφωνία με πολύ αριθμητική και ελάχιστες προσδοκίες! Μια ακόμα παράταση και τίποτε άλλο, αφού είναι σχεδόν βέβαιο ότι και η νέα οικονομική συμφωνία, αργά ή γρήγορα, θα χρειαστεί να υποστηριχθεί με νέα επώδυνα μέτρα λιτότητας. Μέτρα που δεν μπορεί να αντέξει η ελληνική κοινωνία μιας και οι δείκτες φτώχειας έχουν κτυπήσει προ καιρού κόκκινο! Έτσι, η πολυδιαφημισμένη ανάσα για την πατρίδα μας θα αποδειχθεί δυστυχώς πρόσκαιρη….. να με θυμηθείτε το πολύ μέχρι τον Μάρτιο….
Διότι μας χορηγούν λάθος φάρμακα, οι παρενέργειες των οποίων θα εξακολουθήσουν να οδηγούν χιλιάδες Έλληνες στην αεργία, στην φτώχια και στις αυτοκτονίες. Πρόκειται για μια συνεχιζόμενη ατελέσφορη οικονομική πολιτική που κινδυνεύει να αποδομήσει δια παντός την Ελληνική πατρίδα, που ήδη μετρά 3250 αυτοκτονίες, χιλιάδες παιδιά που υποσιτίζονται και πάνω από ένα εκατομμύριο άνεργους! Τα επίσημα στοιχεία καταγράφουν ακόμα χίλιους νέους που κάθε μέρα μπαίνουν στην ανεργία (οι μισοί νέοι είναι άνεργοι), περίπου 50.000 απολύσεις τον μήνα και το 57,8% των οικογενειών με δύο άνεργους γονείς ζουν κάτω από το όριο της φτώχειας…






Δεν υπάρχουν σχόλια: