Πέμπτη 7 Μαρτίου 2013

Μετά την παρέλαση

Τώρα που οι παρελάσεις τέλειωσαν και τα κιγκλιδώματα από τις εξέδρες των επισήμων απομακρύνθηκαν, ας δούμε μαζί σε αριθμούς ποιες ήταν οι πραγματικές επιπτώσεις της γερμανικής εισβολής και της τετράχρονης κατοχής στην πατρίδα μας.  Σύμφωνα με το βιβλίο «Η Μαύρη Βίβλος της Κατοχής» (Αθήνα 2006), που έχει εκδώσει το Εθνικό Συμβούλιο για την διεκδίκηση των οφειλών της Γερμανίας προς την Ελλάδα, τα θύματα και οι απώλειες της χώρας μας από τους γερμανούς κατά το Β' Παγκόσμιο Πόλεμο (Β΄Π.Π.),  έχουν ως εξής: Νεκροί πολέμου 1940-1941: 13.327, εκτελεσμένοι (σε ολόκληρη την Ελλάδα): 56.225, θανόντες όμηροι (στα γερμανικά στρατόπεδα): 105.000, νεκροί από βομβαρδισμούς: 7.120, νεκροί σε μάχες της Εθνικής Αντίστασης (σύμφωνα με γερμανικά στοιχεία): 20.650, νεκροί στη Μέση Ανατολή: 1.100, απώλειες Εμπορικού Ναυτικού: 3.500. Σύνολο απωλειών: 206.922. Αν σε αυτό τον αριθμό προστεθούν και οι 600.000 νεκροί από πείνα και σχετικές ασθένειες, τότε το γενικό σύνολο των  ανθρώπινων θυμάτων φθάνει τις 806.922. Και αν σε αυτό το νούμερο προστεθούν ακόμα και οι απώλειες από υπογεννητικότητα, οι οποίες υπολογίζονται σε 300.000, τότε το σύνολο των απωλειών ανέρχεται στο 1.106.922 ψυχές!!! Συμπερασματικά υπολογίζεται πως εξοντώθηκε το 12% των Ελλήνων! Το 8% από τις δολοφονίες-εκτελέσεις και την πείνα, αλλά και ένα 4% από τις γεννήσεις που δεν έγιναν, λόγω των ασθενειών-κακουχιών.
Εκτός, όμως, από τις ανθρώπινες απώλειες υπάρχουν και οι γερμανικές οφειλές προς την χώρα μας που αφορούν: Την υποχρέωση καταβολής του υπολοίπου των Επανορθώσεων από τον Α' Παγκόσμιο Πόλεμο, τις αποζημιώσεις λόγω της απώλειας κυρίως σκαφών (βομβαρδισμοί, τορπιλισμοί, βυθίσεις, αιχμαλωσία) κατά την περίοδο ουδετερότητας της Ελλάδας στο Β΄Π.Π. πριν την επίθεση Ιταλίας και Γερμανίας εναντίον μας, την επιστροφή του αναγκαστικού κατοχικού δανείου, τις Επανορθώσεις που αναγνωρίστηκαν από τη Διάσκεψη Ειρήνης των Παρισίων (1946) να μας καταβάλει η Γερμανία για τις ζημίες που προξένησε στην ελληνική οικονομία, την καταβολή αποζημιώσεων στα θύματα των θηριωδιών του γερμανικού στρατού κατοχής, όπως είναι η περίπτωση του Διστόμου κ.λπ. Η «Διάσκεψη Ειρήνης των Παρισίων» (1947) αναγνώρισε μια συνολική μελλοντική απαίτηση για Επανορθώσεις-Αποζημιώσεις ύψους 8,5 δισ. δολαρίων, αγοραστικής αξίας του 1938 (!), χωρίς να αναγνωρισθούν τα "διαφυγόντα κέρδη" για τις επόμενες δεκαετίες (!).
Στις 2 Ιουλίου 2011, ο γάλλος οικονομολόγος και σύμβουλος της γαλλικής κυβέρνησης Jacques Delpla δήλωσε ότι οι οφειλές της Γερμανίας στην Ελλάδα για το Β΄Π.Π., ανέρχονται σε 575 δισεκατομμύρια δολάρια (Les Echos, Saturday, July 2, 2011). Παρά ταύτα η Γερμανία αρνείται συστηματικά να τις υποχρεώσεις της που απορρέουν από το κατοχικό δάνειο και τις πολεμικές επανορθώσεις.  
Από τους 800 γερμανούς στρατιωτικούς εναντίον των οποίων είχε ασκήσει δίωξη το μεταπολεμικό «Ελληνικό Γραφείο Εγκληματιών Πολέμου», για τν γενοκτονική δράση τους στην Ελλάδα, η οποία είχε ως αποτέλεσμα την ισοπέδωση και το κάψιμο 2.500 (!) χωριών, 50.000 εκτελέσεις μαχητών και αθώων πολιτών και τον θάνατο 600.000 ανθρώπων από την πείνα (λιμό) τον χειμώνα του 1941, αλλά και μέχρι το 1945, και δεκάδες χιλιάδες σωματικά αναπήρους και ψυχικά ασθενείς, δεν καταδικάστηκε κανένας!!! Αντί αυτού το «Ελληνικό Γραφείο Εγκληματιών Πολέμου», έκλεισε επί Κυβερνήσεως του «Εθνάρχη!» Καραμανλή. Για να καταλάβουμε τι σημαίνει να κλείνει από το 1959 (!) το Ελληνικό Γραφείο Εγκληματιών Πολέμου και να σταματά η δίωξη γερμανών στην Ελλάδα, θα πρέπει να το συγκρίνουμε με το γεγονός ότι μέχρι σήμερα, λειτουργούν ακόμα τα αντίστοιχα γραφεία στις Η.Π.Α., Γαλλία, Αγγλία, Ιταλία, Αυστραλία και τη Γερμανία, και όποτε εντοπίσουν κάποιον, ενεργό τότε Ναζί, τον δικάζουν, διότι, σύμφωνα με τις διακηρύξεις του Ο.Η.Ε., τα «Εγκλήματα κατά της Ανθρωπότητας» δεν παραγράφονται!
Αυτή η θλιβερή πραγματικότητα συμπληρώνεται με την παραίτηση από την διεκδίκηση των γερμανικών αποζημιώσεων, παρά το γεγονός ότι σύμφωνα πάντα με το διεθνές δίκαιο, η σημερινή Γερμανία είναι ο νόμιμος (και με την Angela Merkel ακόμα αξιότερη προσθέτω) κληρονόμος του Γ' Ράιχ, με όλα τα δικαιώματα και τις υποχρεώσεις που απορρέουν εξ αυτού του γεγονότος! Σε μια περίοδο που η Αποζημίωση-Επανόρθωση και η αναγνώριση του εγκλήματος θα αποτελούσαν την μοναδική δικαίωση των αγώνων και των θυσιών του Ελληνικού Λαού…

Συμπέρασμα: Για την ατιμωρησία των γερμανών υπάρχει βεβαίως αρκούντως πειστική εξήγηση που παραπέμπει κυρίως στην εθνική μειοδοσία του παππού Καραμανλή από την μια και από την άλλη στην «λογική» του μάνατζερ του νεο-φιλελευθερισμού και του «πολιτικού ρεαλισμού» Κώστα Σημίτη, που δήλωνε: «πρέπει να κοιτάμε μπροστά και όχι στο «παρελθόν», για να κτίσουμε την «δυνατή Ελλάδα». Τώρα πια φαντάζομαι να μην απορεί κανείς γιατί η πατρίδα μας βρίσκεται ξανά υπό κατοχή, έστω κι αν προς το παρόν είναι μόνο οικονομική…..

Δεν υπάρχουν σχόλια: