Δευτέρα 18 Φεβρουαρίου 2013

Πολιτικοί γυρολόγοι



Η κατάσταση είναι πλέον εκτός έλεγχου! Η αναφορά έχει σχέση με τις τηλεοπτικές «κοκορομαχίες» όπου πρωταγωνιστούν σχεδόν πάντα οι ίδιοι και ίδιοι! Πολιτικοί ανεμόμυλοι που μόνη έγνοια τους είναι η προσωπική τους ανέλιξη έστω κι αν χρειασθεί να πάρουν σβάρνα όλα τα κομματικά στρατόπεδα! Τα κομματικά ποιμνιοστάσια ή κοινώς μάντρες όπως τα αποκαλεί συνήθως το αλάθητο αισθητήριο του αγνού Έλληνα πατριώτη!
Θα περίμενε κανείς ότι υπό τις περιστάσεις και ύστερα από τα απανωτά και εντεινόμενα στραπάτσα που δεχόμαστε ως χώρα και ως Έθνος γενικότερα (την Μάνα Ελλάδα ακολουθεί με απόλυτη συνέπεια η θυγατέρα Κύπρος) και δεδομένης της ανέχειας στην οποία οδηγούνται οι Έλληνες, ότι θα είχαμε στοιχειωδώς σοβαρευτεί. Χρόνια τώρα ζούμε μέσα σε ένα απέραντο «φρενοκομείο», όπου το σάπιο πολιτικό σύστημα, με μια απίστευτη συνέπεια, από την μια βόλευε και βολευόταν με πελατειακές σχέσεις, ψεύτικα λόγια και υποσχέσεις και από την άλλη τιμωρούσε τους Αξιοπρεπείς, περήφανους και τους Άξιους πολίτες.
Ενώ λοιπόν η κατάσταση έχει φτάσει κυριολεκτικώς στο απροχώρητο, κάποιοι επιμένουν στις ίδιες παλιές αποτυχημένες συνταγές! Χαρακτηριστικό παράδειγμα ο πανταχού παρών και τα πάντα πληρών Άδωνης Γεωργιάδης, μέχρι πρότινος στην εμπροσθοφυλακή του ΛΑΟΣ και νυν στην πρώτη γραμμή της Ν.Δ.! Ο οποίος σε πρωινή τηλεοπτική εκπομπή μεγάλου τηλεοπτικού διαύλου των Αθηνών, ύστερα από μια εξαιρετικά έντονη λογομαχία με συνάδελφο του βουλευτή, αποχώρησε από τον τηλεθάλαμο. Είχε προηγηθεί ο καυγάς μεταξύ Άδωνη και Γ. Κατρούγκαλου του ΣΥΡΙΖΑ, με τους Π. Σκουρλέτη του ΠΑΣΟΚ και τον Π. Χαϊκαλη των Ανεξάρτητων Ελλήνων να παρακολουθούν (ο Γιώργος Αυτιάς μάλλον το απολάμβανε). Ένας πραγματικός πύργος την Βαβέλ, όπου ως τηλεθεατής ένοιωσα ντροπή για το επίπεδο του πολιτικού πολιτισμού των εκπροσώπων μας στο Ελληνικό Κοινοβούλιο. Η αντιπαράθεση ξεπέρασε τα όρια, όταν ο υπομονετικός κατά τα άλλα και συμπαθέστατος κ. Χαϊκάλης, έκανε δημόσια πρόταση για ένταξη των μισθών βουλευτών στο ενιαίο μισθολόγιο. Κατά ένα περίεργο τρόπο, βρε παιδί μου, όταν ο Άδωνις ακούει για μείωση των απολαβών των βουλευτών, γίνεται θηρίο ανήμερο! Και έτσι παρά τα παρακαλετά του Γιώργη του Αυτιά, πέταξε το μικρόφωνο και ως γνήσιος Έλληναράς σε άπταιστα ελληνικά πέταξε ένα «Bye» και έγινε καπνός! Ακολούθησε η δημόσια συγνώμη του κ. Χαϊκαλη, οπότε, προσωπικά εγώ έκλεισα αμέσως την τηλεόραση. Όχι πως η συγνώμη αποτελεί αμάρτημα, κάθε άλλο μάλιστα, αλλά τέτοιοι φλύαροι και προκλητικοί πολιτικοί ανεμόμυλοι, όπως είναι ο κ. Άδωνις Γεωργιάδης (άλλοι τον λένε και μαϊντανό) πρέπει κάποια στιγμή να καταλάβουν πως τα πάντα έχουν τα όρια τους. Να πείτε βεβαίως ο Λαός είναι που αποφασίζει. Καμιά αντίρρηση! Είδατε, όμως πολλούς ικανούς να ασχολούνται με τα πολιτικά δρώμενα στην πατρίδα μας…
Έχει χαθεί η μπάλα δυστυχώς! Διότι μπορεί από την μια να λέμε πως το κομματικό-πολιτικό μας σύστημα έφτασε και ξεπέρασε τα όριά του, από την άλλη, όμως, πρέπει να παραδεχθούμε πως όσο οι πολίτες δεν τιμωρούν με την ψήφο τους όλους τους επαγγελματίες και αφερέγγυους πολιτικούς τόσο η νοοτροπία των πολιτικών ανεμόμυλων, της «κομματικής μάντρας» κ.ο.κ., θα ζει, θα βασιλεύει και θα διαιωνίζεται… 

Υ.Σ.: Τώρα που πέρασε η μπόρα εμφανίστηκε και πάλιν η Ντόρα! Αυτή κι αν είναι πολιτικός ανεμόμυλος!!! Ήθελε λέει να γίνει τσέλιγκας μα λάκισαν σε άλλο μαντρί τα ζωντανά. Και για να μην ξεχνιόμαστε, όπως λέει και ένα πολύ γνωστό άσμα: λύκοι θα υπάρχουν όσο υπάρχουν πρόβατα…..

Δεν υπάρχουν σχόλια: