Πέμπτη 13 Σεπτεμβρίου 2012

Ενώ ευρισκόμεθα εις το μέσον ερειπίων….


Η νέα επιδρομή στα κατ΄ εξακολούθηση λεηλατημένα άδεια πορτοφόλια των φτωχών στρωμάτων της Ελληνικής κοινωνίας είναι προ των θυρών…. Ο Αντώνης Σαμαράς που ως αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης έσχιζε τα ιμάτια του για την αδιέξοδη πολιτική των μνημονίων, εμφανίζεται αποφασισμένος να εφαρμόσει -με την ανοχή των κυβερνητικών εταίρων του φυσικά- την ίδια ακριβώς συνταγή: αυτή που οδήγησε την πατρίδα μας αλυσοδεμένη στα χέρια των παγκόσμιων ληστών και τοκογλύφων. Έτσι, οι υπάλληλοι του ΔΝΤ και της Τρόικα, βλέπουν με ικανοποίηση τα σχέδιά τους να εφαρμόζονται κατά γράμμα, και μια ολόκληρη κοινωνία, να βουλιάζει καθημερινά στην αναξιοπρέπεια και την απόγνωση.
Κάποιοι υποστηρίζουν πως ο Ελληνικός λαός δεν άμοιρος ευθυνών για ό,τι αρνητικό βιώνουμε σήμερα. Καμία αντίρρηση λοιπόν, μόνο που τις συνέπιες αυτής της ατελέσφορης εισπρακτικής πολιτικής των μνημονίων δεν τις υπόκεινται οι χθεσινοί και εν πολλοίς και σημερινοί λήσταρχου του σάπιου συστήματος, αλλά κατά βάση τις πληρώνουν οι νομοταγείς και έντιμοι Έλληνες πολίτες. Αυτοί που αποτελούν την εύκολη λεία του διαφθαρμένου πολιτικού συστήματος, αφού υπομένουν καρτερικά πληρώνοντας έστω και δύσκολα τις όποιες άδικες και άνευ ουσιαστικού αντικρίσματος για την εθνική οικονομία δυσβάσταχτες φορολογίες. Και όταν αυτοί οι πολίτες (που το ελληνικό σύνταγμα επιτάσσει την προστασία τους) ασφυκτιούν και ζουν καθημερινά σε ένα κλίμα αβεβαιότητας, αυτό μοιραία σκοτώνει την κατανάλωση και την επιχειρηματική δραστηριότητα και αυξάνει με γεωμετρική πρόοδο την ανεργία, με αποτέλεσμα πολλοί άνθρωποι και ειδικά οι νέοι να μπαίνουν στο οικονομικό και κοινωνικό περιθώριο, αλλά και οι επιχειρήσεις (όσες δεν βάλουν λουκέτο) να αδυνατούν να πληρώσουν τις υποχρεώσεις τους προς το κράτος, κάτι που οδηγεί σε νέο δανεισμό, άρα και σε νέα μέτρα…. Και υπ΄ αυτές τις προϋποθέσεις βέβαια είναι αστείο να μιλάμε για ανάπτυξη, επενδύσεις και νέες θέσεις εργασίας. 

Απορία: Από τα 192 κράτη μέλη του ΟΗΕ τα 191 έχουν εξωτερικό χρέος! Σε ποιόν τέλος πάντων χρωστούν και πόσα; Υπάρχει κάποιος που να μπορεί να δώσει μια πειστική απάντηση σε τούτο το καίριο ερώτημα; 

Υ.Γ 1.: «…Ελπίζω ότι όσοι εξ´ υμών συμμετάσχουν εις την Κυβέρνησιν θέλουν γνωρίσει μεθ´ εμού ότι εις τας παρούσας περιπτώσεις, όσοι ευρίσκονται εις δημόσια υπουργήματα δεν είναι δυνατόν να λαμβάνουν μισθούς αναλόγως με τον βαθμό του υψηλού υπουργήματός των και με τας εκδουλεύσεις των, αλλ´ ότι οι μισθοί ούτοι πρέπει να αναλογούν ακριβώς με τα χρηματικά μέσα, τα οποία έχει η Κυβέρνησις εις την εξουσίαν της…» «…εφ´οσον τα ιδιαίτερα εισοδήματά μου αρκούν διά να ζήσω, αρνούμαι να εγγίσω μέχρι και του οβολού τα δημόσια χρήματα, ενώ ευρισκόμεθα εις το μέσον ερειπίων και ανθρώπων βυθισμένων εις εσχάτην πενίαν». (Ιωάννης Καποδίστριας, πρώτος Κυβερνήτης της Ελλάδας, προς την Δ´ Ε). Αφιερωμένο στον εκατομμυριούχο πρόεδρο της αξιωματικής συμπολίτευσης-αντιπολίτευσης της κυβέρνησης Σαμαρά, κ. Ευάγγελο Βενιζέλο και στους πολλούς όμοιους του αδιάβροχους πολιτικούς. που όταν κάποιος αναφέρεται στα πλούτη και στους υπέρογκους μισθούς τους, αποκαλείται αβασάνιστα λαϊκιστής και κινδυνολόγος!!!! Ας το ξανασκεφθούν ξανά και ξανά λοιπόν όσοι κάνουν εκ τους ασφαλούς πολιτική…. Σπέρνουν ανέμους και θα θερίσουν θύελλες… και ο νοών νοείτο!! 

Δεν υπάρχουν σχόλια: