Σάββατο 24 Σεπτεμβρίου 2011

Όταν «Όμηρος» συνάντησε την Αφροδίτη

O «Όμηρος» ύστερα από χιλιάδες χρόνια συναντά και πάλιν την Αφροδίτη… Έχει κι αυτό την σημασία του…. Η Κυπριακή Δημοκρατία (σε αντίθεση με την Ελλάδα) τολμά και εφαρμόζοντας το αναφαίρετο δικαίωμα της, όπως αυτό ορίζεται τόσο από το Δίκαιο της Θάλασσας όσο και από τις Συμβάσεις του Ο.Η.Ε., προχωρά σε έρευνες στην Αποκλειστική Οικονομική της Ζώνη. Η αμερικανική εταιρεία “Noble Energy” με το γεωτρύπανο «Όμηρος», ξεκίνησε ήδη από την περασμένη Δευτέρα το βράδυ την διαδικασία της γεώτρησης στο οικόπεδο «Αφροδίτη», για ανεύρεση φυσικού αερίου. Οι εργασίες συνεχίζονται επί 24ώρου βάσεως και προχωρούν όπως ακριβώς έχουν προγραμματισθεί. Αμερικανοί ειδικοί υποστηρίζουν ότι το κοίτασμα στο οικόπεδο 12 είναι ανάλογο του ισραηλινού «Ταμάρ», το οποίο βρίσκεται στην ίδια περιοχή και είναι ένα από τα μεγαλύτερα που εντοπίσθηκαν ποτέ. Γύρω από την πλατφόρμα, ίπτανται μη-επανδρωμένα ισραηλινά αεροσκάφη και υπάρχουν ανεπτυγμένα πλοία του ισραηλινού Πολεμικού Ναυτικού. Την ίδια ώρα η Άγκυρα απειλεί για έρευνες στην Κύπρο και για εξόδους κι άλλων ερευνητικών σκαφών μεταξύ Καστελόριζου και Κύπρου. Είναι σαφές ότι μάλλον έχει χάσει την ψυχραιμία της.

Η στρατηγική αυτή πρωτοβουλία της Λευκωσίας, σε συνδυασμό με την ενεργό εμπλοκή των Ισραηλινών και των Αμερικανών ανατρέπει τα επεκτατικά σχέδια της Άγκυρας και δημιουργεί για πρώτη φορά μετά το 1974, ένα εξαιρετικά θετικό περιβάλλον για τον Ελληνισμό. Αρκεί βεβαίως να μετρήσουμε με σοβαρότητα και επισταμένα τα επόμενα βήματα μας και να αποβάλουμε το φοβικό σύνδρομο που μας οδηγεί διαρκώς σε συνεχείς και οδυνηρές υποχωρήσεις. Η Τουρκία δεν είναι τόση ισχυρή όσο νομίζουμε και κυρίως δεν είναι άτρωτη! Γι’ αυτό άλλωστε προσπαθεί απεγνωσμένα να διεισδύει στον αραβικό κόσμο, προκειμένου να δημιουργήσει καινούργιες συμμαχίες και νέα αναχώματα. Η Τουρκία πάντα ζητούσε πολλά για να πάρει έστω και λίγα. Να τι έλεγε σε μια αναφορά του στο Ισραηλινό ΥΠΕΞ την δεκαετία του 1950, ένας Ισραηλινός διπλωμάτης: «υπεράνω όλων οι Τούρκοι σέβονται την δύναμη και με όσο μεγαλύτερη ωμότητα εκφράζεται τόσο περισσότερο τους αρέσει την εκτιμούν και την αντιλαμβάνονται». Αναλογιστείτε ότι o ισραηλινός διπλωμάτης έκανε αυτή την αναφορά όταν η Τουρκία ήταν η μοναδική μουσουλμανική χώρα που είχε σπεύσει να αναγνωρίσει το νεοπαγές Ισραήλ…. Οι εποχές αλλάζουν σαν τις μέρες, χθες φίλοι σήμερα εχθροί, όπως έλεγε και ο Ναπολέοντας. Αυτό ως απάντηση σε όσους θέλουν την Λευκωσία και την Αθήνα σκυμμένες και γονατιστές να κλείνουν ετεροβαρώς και άρον-άρον όλες τις διαφορές τους με την Άγκυρα!

Τα πράγματα θα μπορούσαν να ήταν πολύ καλύτερα βεβαίως αν αυτή η γενναία κίνηση της Κύπρου γινόταν σε συνεργασία με την Ελλάδα. Κάτι που δεν κατέστη δυστυχώς δυνατόν, αφού όλες οι εκκλήσεις της Λευκωσίας προς την Αθήνα για οριοθέτηση από κοινού με το Ισραήλ των δικών τους ΑΟΖ, έπεσαν στο κενό. Οι δηλώσεις άλλωστε των Δρούτσα και Παπανδρέου έδειχναν ξεκάθαρα ότι δεν υπήρχε καμιά διάθεση από μέρους τους για να ξεκαθαρίσουν τελειωτικά το ζήτημα.. Ο Γιώργος Παπανδρέου που δεν μπόρεσε δυστυχώς ποτέ, να ξεπεράσει τον εαυτό του! Μικροί και προσκυνημένοι ηγέτες που μας έφεραν στο σημερινό οικονομικό αδιέξοδο. Για να αναφερόμαστε σε αδυναμία εκπλήρωσης οικονομικών υποχρεώσεων μερικών δις όταν τα κοιτάσματα του ορυκτού μας πλούτου ανέρχονται σε πολλά τρις!!!

Υ.Γ.: Όχι άλλο Βενιζέλο ρε παιδιά. Έλεος. Όχι άλλο Παπανδρέου. Όχι άλλο Πάγκαλο. Όχι άλλο κάρβουνο που έλεγε και ο Νίκος Κούρκουλος! Έλεος. Λυπηθείτε μας!!!!!!!! Σκυφτοί, ασήμαντοι και ανάξιοι των περιστάσεων ηγέτες, βασικά εργαλεία ενός διεφθαρμένου πολιτικού συστήματος, που για πάρα πολλά χρόνια τιμωρεί τους άξιους και επιβραβεύει τους απατεώνες και τους ασήμαντους. Μικροί αναξιόπιστοι και ανέντιμοι ηγέτες, που μαζί με όλους τους προηγούμενους, προετοίμασαν το έδαφος στα κοράκια της παγκοσμιοποίησης για να έλθουν στην Ελλάδα και να επενδύσουν στις στάχτες μας .

Ντίνος Αυγουστή
Εκπαιδευτικός στο Τ.Ε.Ι. της Λάρισας
Από το Μονάγρι Λεμεσού.
a.avgoustis@hotmail.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: