Κυριακή 23 Οκτωβρίου 2011

Εθνικοί αποδομητές και οικονομικοί τρομοκράτες

Η συμφωνία της 21ης Ιουλίου είχε δημιουργήσει μια αδικαιολόγητα μεγάλη ευφορία σε ότι αφορά την οικονομική κατάσταση στην πατρίδα μας, αφού σύμφωνα με όσα μας έλεγαν και έβλεπαν το φως της δημοσιότητας είχαν δημιουργηθεί βάσιμες προσδοκίες για αποτελεσματική διαχείριση του Ελληνικού οικονομικού χρέους. Πολύ γρήγορα, όμως, τα πάντα ανατράπηκαν και έτσι κάθε ελπίδα για έξοδο από την οικονομική κρίση διαψεύσθηκε. Η ακολουθούμενη οικονομική πολιτική είναι πλέον φανερό πως από μόνη της δεν είναι ικανή να αποτρέψει μια ανοικτή ή συγκεκαλυμμένη χρεοκοπία. Το είπε άλλωστε ωμά και ξεκάθαρα και ο γερμανός αντιπρόεδρος: «Για να σας "κουρέψουμε" χρέος, θα δώσετε εθνική κυριαρχία»!!! Η παγκοσμιοποίηση που βλέπει ως θανάσιμους εχθρούς της, την έννοια της Εθνικής πολιτικής, αλλά και της Εθνικής ταυτότητας και ιστορικής μνήμης, στοιχεία απαραίτητα που κρατούν άσβεστη την φλόγα της Εθνικής συνείδησης και συνδέουν ακατάλυτα τους ανθρώπους με μια πατρίδα που δεν είναι μόνο χρήμα και αγορές!!!
Με βάση όλα τα παραπάνω, απλό προκύπτει και το συμπέρασμα: το πρόβλημα της Ελλάδας δεν είναι μόνο οικονομικό, ούτε και βεβαίως μόνο Ελληνικό, αλλά είναι παγκόσμιο πρόβλημα και έχει να κάνει με την ασύδοτη κατάσταση στην οποία βρίσκεται το διεθνές χρηματοπιστωτικό σύστημα, με τους οικονομικούς τρομοκράτες να κινούν γη και ουρανό προκειμένου να διασφαλίσουν και να μεγιστοποιήσουν τα κέρδη τους. Το κεφάλαιο που βρίσκεται στα χέρια μερικών δεκάδων αδίστακτων ανθρώπων έχει πάντα τον πρώτο λόγο. Όσο πιο νωρίς λοιπόν μπορέσουμε να απαγκιστρωθούμε από την ασφυκτική μέγγενη των επαίσχυντων διεθνών οίκων αξιολόγησης, τόσο θα υπάρχει και ελπίδα για την διάσωση της Εθνικής συνοχής και της αυτοτέλειας μας, σε μια Ευρώπη πραγματικά ενωμένη και απόλυτα αυτοδύναμη και ισχυρή. Διαφορετικά τα όσα θα ακολουθήσουν θα είναι ιδιαιτέρως δυσάρεστα γα όλους μας. Δεν είναι καθόλου τυχαίο άλλωστε που ένας υπέρμαχος της ευρωπαϊκής ενοποίησης, ο πρώην καγκελάριος της Γερμανίας Χέλμουτ Σμιτ, κάλεσε τους ευρωπαίους να βοηθήσουν την Ελλάδα, παραλληλίζοντας την με την βοήθεια που έσπευσαν να προσφέρουν οι Η.Π.Α. αλλά και η Γαλλία στην μεταπολεμική Γερμανία! Κάτι που δεν φαίνεται να συγκινεί τα δικά μας πειθήνια στρατιωτάκια της παγκόσμιας διακυβέρνησης. Τέτοιοι ηγέτες, τέτοια μας πρέπουνε….

Υ.Γ.: Και φυσικά όλα τούτα δημιουργούν μια απίστευτα καταθλιπτική κατάσταση για όλους μας, που δεν αφήνει πολλά περιθώρια για μια μεθοδευμένη και αποτελεσματική αντίσταση, κάτι που ασφαλώς ευνοεί απολύτως τις προϋποθέσεις για την οριστική απώλεια της Εθνικής κυριαρχίας μας. Τα ισχυρά χρηματιστικά κέντρα του καπιταλισμού, ένα και μοναδικό στόχο έχουν: την με κάθε τρόπο αποδόμηση του Εθνικού Κράτους, που είναι η βάση της Εθνικής Ανεξαρτησίας, της Λαϊκής Κυριαρχίας και της Δημοκρατίας.

Ντίνος Αυγουστή
Εκπαιδευτικός στο Τ.Ε.Ι. της Λάρισας
Από το Μονάγρι Λεμεσού.
a.avgoustis@hotmail.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: