Κυριακή 16 Μαΐου 2010

Όλα τα είχε η Μαριωρή, ο φερετζές της έλειπε

Ας μην κρυβόμαστε πίσω από το δάκτυλο μας. Η επίσκεψη Ρατζέπ Ταγίπ Ερντογάν σηματοδοτεί πολιτικές και όχι οικονομικές εξελίξεις. Το σχέδιο δεν είναι καθόλου καινούργιο. Η εφαρμογή του ξεκινά τουλάχιστον προ εικοσαετίας, σε πλήρη συνεργασία με τις Η.Π.Α. και στοχεύει να κατακερματίσει τον κυρίαρχο Εθνικό μας χώρο και να συνενώσει το μουσουλμανικό τόξο τα Βαλκάνια. Κακά τα ψέματα: Στα σατανικά τους σχέδια, η Ελλάδα δεν έχει δυστυχώς θέση και προορίζεται για διάλυση.
Σύμφωνα με τα παραπάνω λοιπόν, ένας είναι ο στόχος: Η Τουρκία πρέπει να αποκτήσει συγκριτικά πλεονεκτήματα σε όλα τα επίπεδα. Και μάλιστα με τους ισλαμιστές στην διακυβέρνηση της χώρας. Οι ισλαμιστές που να μην διαλανθάνει της προσοχής μας, πριν αναρριχηθούν στην εξουσία, εθεωρούντο (;) το μαύρο πρόβατο σε Ελλάδα, Ευρώπη και Αμερική. Κινδύνευε μας έλεγαν η κοσμικότητα του τουρκικού κράτους! Κούνια που τους κούναγε όλους τους.
Και τί είδους πολιτική αλήθεια αντιτάσσουμε εμείς απέναντι σ’ αυτά τα σκοτεινά σχέδια τους; Εμείς, λοιπόν, από την πλευρά μας κάνουμε ότι ήταν δυνατό, όχι για να σταματήσουμε τα διαλυτικά τους σχέδια, αλλά για να καταστήσουμε την Τουρκία αφέντη της περιοχής και πλήρες μέλος της μεγάλης ευρωπαϊκής οικογένειας. Μια ενταξιακή πορεία που ξεκίνησε με την ελληνική κυρίως στήριξη, το 1999. Τότε που με συνοπτικές διαδικασίες παραδίναμε το Οτσαλάν στο βαθύ τουρκικό κράτος. Είχε προηγηθεί εκείνος ο απροσδόκητος δυνατός αέρας που πήρε και αφάνισε την ελληνική σημαία από τα Ίμια. Έκτοτε, μάλιστα η σημαία που την πήρε τάχατες ο δυνατός άνεμος δεν αντικαταστάθηκε κύριε Θεόδωρε Πάγκαλε!!!

Ας έλθουμε, όμως, στο σήμερα. Η χρονική στιγμή της επίσκεψης Ερτογάν στην πατρίδα μας δημιουργεί δίχως άλλο πολλούς προβληματισμούς και αμέτρητα αναπάντητα ερωτήματα. Ο τούρκος πρωθυπουργός που βρέθηκε στην Αθήνα με μια πλειάδα υπουργών και επιχειρηματιών σε μια περίοδο όπου η δική μας πλευρά έχει τις πιο μειωμένες δυνατότητες για διαπραγματεύσεις, με τον βρόγχο του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου να επικρέμεται σαν δαμόκλειος σπάθη πάνω από τα κεφάλια μας. Και η Τουρκία που αντί να αποδώσει έστω ένα ελάχιστο αντίδωρο για την μεγάλη Ελληνική υπερπροσφορά, σε όλα τα επίπεδα, σκλήρυνε ακόμα περισσότερο την στάση της και αναβάθμισε τις επεκτατικές διεκδικήσεις της. Μέχρι το Σούνιο φθάνουν καθημερνώς τα πολεμικά αεροσκάφη της!!! Ιδού και οι αποδείξεις για τους άπιστους: «Για 29 σοβαρές παραβιάσεις του Εθνικού Εναέριου Χώρου, μιλάει το διαδικτυακό Defence Net. Με την Τουρκία να προχωρά σε μια άνευ προηγουμένου επίδειξη δύναμης στο κεντρικό και βόρειο Αιγαίο, επιβάλλοντας δια της ισχύος των όπλων τις de facto καταστάσεις διχοτόμησης στο Αιγαίο και την Ελληνική Πολεμική Αεροπορία να παραμένει απλώς παρατηρητής. Όλα αυτά λίγες ώρες πριν την έλευση του τούρκου πρωθυπουργού και της συνοδείας του με την «αυτοκρατορική» περιβολή».
Δεν υπάρχει πλέον καμία αμφιβολία: Ο τρόπος που αντιμετωπίζονται από την Αθήνα τα διμερή θέματα με την γείτονα, έως τώρα τουλάχιστον, τίποτα το θετικό δεν απέδωσε. Και το μέλλον δυστυχώς παρουσιάζεται κάτι περισσότερο από θολό, αφού την ίδια ώρα που εμείς κυριολεκτικώς εκλιπαρούμε για υπέρογκα δάνεια προκειμένου να αποφύγουμε την πτώχευση, η Τουρκία στέλνει στο πυρ το εξώτερο το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο και ανακοινώνει διμερείς οικονομικές συμφωνίες με την Ρωσία. Την Ρωσία που ετοιμάζεται μάλιστα να στήσει το μεγαλύτερο πυρηνικό εργοστάσιο παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας απέναντι ακριβώς από τα κυπριακά παράλια. Και ο Γιώργος Παπανδρέου που είχε το θράσος να ανακοινώσει προεκλογικώς την επαναδιαπραγμάτευση των συμφωνιών με την Ρωσία. Ένα σωστό πράγμα έκανε ο Καραμανλής και αυτός στην πράξη το ακύρωσε……
Όσο για τα πλέον σημαντικά ζητήματα όπως το “casus belli”, παραμένει η περιφρονητική δήλωση Ερτογάν πως, «το μόνο ενδεχόμενο να αρθεί το “casus belli” είναι να παραιτηθεί η Ελλάδα από το δικαίωμα επέκτασης των χωρικών της υδάτων στα 12 ναυτικά μίλια.»!!! και όλα αυτά μπροστά σε έναν Γιώργο Παπανδρέου που δεν διαφώνησε, ζητώντας παράλληλα και «τον αφοπλισμό των ελληνικών μαχητικών αεροσκαφών που υπερασπίζουν το Αιγαίο από τα τουρκικά μαχητικά». Όσο για την Κύπρο, δέστε πως μιλάνε οι κατακτητές: Η Κύπρος είπε ο Ταγίπ δεν έπρεπε να μπει στην Ευρώπη με άλυτο το πολιτικό της πρόβλημα!
Αυτά και μακάρι να κάνω λάθος.

Υ.Σ.: Γιατί αλήθεια Μίκυ Θεοδωράκη τους επέτρεψες να σε χρησιμοποιήσουν για προσάναμμα; Εσύ αλλιώς μας τα έλεγες τα τελευταία χρόνια.

Δεν υπάρχουν σχόλια: