Τρίτη 16 Οκτωβρίου 2012

Θα το μεταφέρω στην τρόικα



Δεν έδωσε τελικά την απαιτούμενη στήριξη στην Ελλάδα, η Angela Merkel. Αυτό είναι το τελικό συμπέρασμα από την επίσκεψη αστραπή που πραγματοποίησε στην πατρίδα μας. Συμβολικού χαρακτήρα με σημαντικά μηνύματα με κερδισμένο τον Έλληνα πρωθυπουργό: έτσι  την χαρακτηρίζουν οι περισσότεροι γερμανοί αναλυτές με τα γερμανικά Μέσα Μαζικής Ενημερώσεως να εξακολουθούν να γράφουν τα ίδια και τα ίδια: «Από τις 89 δράσεις των δύο επαίσχυντων αντεθνικών μνημονίων, οι περισσότερες δεν υλοποιήθηκαν». Οι γερμανοί που θέλουν ισχυρή την χώρα τους με παραδομένη την Ελλάδα και αλυσοδεμένη την υπόλοιπη Ευρώπη!
Η καγκελάριος της Γερμανίας ούτε ελπίζει, ούτε δεσμεύεται. Απλώς εύχεται! Η κυρία Merkel δεν ήρθε για να δεσμευτεί, αλλά για να προειδοποιήσει ότι το πρόγραμμα τιμωρίας, συμμόρφωσης και ύφεσης, θα συνεχιστεί. Όταν μάλιστα κλήθηκε να απαντήσει σε καίρια ζητήματα που απασχολούν χιλιάδες χαμηλόμισθους εργαζόμενους, η Angela Merkel παρέπεμψε στην τρόικα: «Θα το μεταφέρω στην τρόικα» ήταν η απάντηση που έδωσε σε εισήγηση παρατήρηση του προέδρου του ΣΕΒ κυρίου Δασκαλόπουλου, ότι δεν χρειάζεται περαιτέρω μείωση του κατώτατου μισθού, ούτε περαιτέρω νομοθετική ρύθμιση του θέματος και ζήτησε την παρέμβαση της καγκελαρίου προς την τρόικα σε αυτήν την κατεύθυνση!!! Κατανοεί είπε η γερμανίδα καγκελάριος τις θυσίες του Ελληνικού Λαού. Ωστόσο δεν παρέλειψε να θυμίσει με νόημα ότι η ελληνική κυβέρνηση έχει μόλις 8 μέρες για να κλείσει ολόκληρο το πακέτο μέτρων με την τρόικα, ώστε να ανάψει το πράσινο φως για την επόμενη δόση!!!!
Τι να κρατήσουμε λοιπόν από αυτήν την επίσκεψη; Όταν μάλιστα, το μόνο συμπέρασμα που βγήκε μέσα από αυτή είναι το πείσμα Merkel στην υλοποίηση ενός προγράμματος για το οποίο όλοι συνομολογούν ότι δεν βγαίνει. «Κυριάρχησε ειλικρίνεια, αμοιβαία κατανόηση, αλληλεγγύη, πνεύμα συνεργασίας και η αίσθηση ότι μπορούμε να ξεπεράσουμε και το ελληνικό πρόβλημα και τα ευρωπαϊκά προβλήματα. Είχα την ευκαιρία να πω ότι η Ελλάδα θα τηρήσει τις υποχρεώσεις της….», είπε η κυρία Merkel. για να συμπληρώσει ο Αντώνης Σαμαράς: «Η Ελλάδα θα τηρήσει τις δεσμεύσεις της»!
Μάλλον Θετική είναι η αποτίμηση της επίσκεψης Merkel και από τους κυβερνητικούς εταίρους: Τώρα μάλιστα.. μπορούμε να κοιμόμαστε όλοι ήσυχοι!!! Όσο για τις δηλώσεις των πολιτικών δυνάμεων της αντιπολίτευσης, τι να πει κανείς! Και χίλια δίκαια έχουν και πολύ καλά τα λένε όλοι τους. Από λόγια, Δόξα τω Θεώ χορτάσαμε… και από παλληκαρισμούς το ίδιο, την ιδία ώρα, όμως, η Σημαία της πατρίδας μου εξακολουθεί να κυματίζει μεσίστια…. Εδώ μιλάμε για μεγάλες θυσίες, μιλάμε για ανθρώπους που δεν έχουν ούτε τα απαραίτητα, μιλάμε ακόμα και για ανθρώπινα θύματα… την στιγμή που οι περισσότεροι πολιτικοί παρά τις διακηρύξεις και τα παχιά λόγια ζουν ακόμα στην χλιδή και την πολυτέλεια!!!
Κάποιοι αναλυτές διερωτούνται: Να είναι άραγε τυχαίο που η Merkel ήρθε στην Ελλάδα δύο εβδομάδες πριν αρχίσουν οι σεισμικές έρευνες στην ελληνική ΑΟΖ οι οποίες θα αποκαλύψουν τον ερχόμενο Μάιο το μέγεθος του ενεργειακού πλούτου της χώρας; Το ίδιο έκανε άλλωστε και στην περίπτωση της Κύπρου! Την οποία επισκέφθηκε αιφνιδιαστικά και για μόνο 8 ώρες λίγο πριν η Κύπρος βάλει το τρυπάνι στο βυθοτεμάχιο 12! Η Ελλάδα και η Κύπρος είναι οι μοναδικές χώρες στην Ε.Ε. που είτε έχουν εντοπίσει, είτε έχουν μεγάλες πιθανότητες να εντοπίσουν κοιτάσματα υδρογονανθράκων. Η «στενή» (μέχρι ασφυξίας…) σχέση τους με την Γερμανία, εξασφαλίζει στο Βερολίνο, αυτό που ποτέ δεν είχε: Ενέργεια.

Υ.Γ.: Για ότι συμβαίνει έχουμε όλοι τις ευθύνες μας και πρέπει κάποια στιγμή να τις αναγνωρίσουμε. Η οικονομική κρίση όμως έχει άλλα βαθύτερα αίτια…..
Έφυγε η Merkel και ήρθε ο Νταβούτογλου!!! Και φυσικά πάλιν πανηγυρισμοί ως συνήθως την ώρα που τα ελληνοτουρκικά βρίσκονται στο σημείο μηδέν και στα σύνορα της Συρίας με την Τουρκία δοκιμάζεται η παγκόσμια ειρήνη και ασφάλεια…

Δεν υπάρχουν σχόλια: