Τρίτη 28 Σεπτεμβρίου 2010

Ένα νέο ξεκίνημα!!!

Σε μια περίοδο δραματική για τη χώρα και πριν καλά καλά συμπληρωθεί ένας χρόνος από τις εκλογές, ο πρωθυπουργός προχώρησε σε ανανέωση του κυβερνητικού σχήματος. Κατά κοινή παραδοχή, η κίνηση αυτή του κ. Παπανδρέου το μόνο καινούργια που έφερε είναι μια κυβέρνηση μαμούθ που δεν ταιριάζει καθόλου με τις πρωθυπουργικές εξαγγελίες για ευελιξία και εξοικονόμηση πόρων, αφού το νέο κυβερνητικό σχήμα εκτός των άλλων είναι κατά 25% μεγαλύτερο από το προηγούμενο. Κάτι που εκτός των άλλων ενισχύει τις ανησυχίες και δικαιολογεί τις υποψίες πως ο ανασχηματισμός μάλλον εξυπηρετεί εσωκομματικές διαπλοκές και αντιπαραθέσεις και όχι τα πραγματικά συμφέροντα του τόπου.
Στόχος είναι να αλλάξουμε την Ελλάδα ήταν οι πρώτες δηλώσεις του κυρίου Παπανδρέου αμέσως μετά την ορκωμοσία των νέων υπουργών και υφυπουργών. Για αποτελεσματικότερη διοίκηση και λειτουργία του κράτους. Ένα νέο ξεκίνημα!!! Συνηθισμένη ατάκα των πολιτικών ασχέτως αν η περίοδος που πέρασε πριν το νέο αυτό ξεκίνημα μας έφερε ενώπιων του επαίσχυντου μνημονίου και της τρόικας, με το εισόδημα των εργαζομένων να μειώνεται δραστικότατα, για πρώτη μάλιστα φορά μετά την λεγόμενη μεταπολίτευση. Έστω και αν από τα «λεφτά υπάρχουν» του κυρίου Παπανδρέου φθάσαμε στην πιο βάρβαρη επίθεση κατά των οικονομικά ασθενέστερων τάξεων !!!
Εν τω μεταξύ αυτοί που ήρθαν είναι κατά πολύ περισσότεροι από αυτούς που έφυγαν. Ποιοί έφυγαν δηλαδή! Σχεδόν κανένας! Η κυρία Κατσέλη που μετακόμισε γιατί δεν την χωνεύει ο κ. Παπακωνσταντίνου και ο κατά γενική ομολογία επιτυχημένος κ. Χρυσοχοΐδης που ανταμείφθηκε για το σημαντικό έργο που έφερε εις πέρας με την αλλαγή υπουργικών καθηκόντων. Και οι κολλητοί του πρωθυπουργού, Δρούτσας και Γερουλάνος, γαλουχημένοι και οι δύο στα νάματα της παγκοσμιοποίησης, παρέμειναν στις θέσεις τους. Και κάτι περίεργες ονομασίες υπουργείων: «Δικαιοσύνης και διαφάνειας». Λες και η δικαιοσύνη δεν προϋποθέτει και την απόλυτη διαφάνεια.H άμυνα παραμένει εθνική, η παιδεία όμως όχι!!! O κύριος Παπανδρέου που εκ νέου έκρινε πως Υπουργεία Μακεδονίας και Αιγαίου δεν χρειάζονται…… ενώ δημιούργησε τομείς όπως άθλησης, διατροφής και θαλασσίων υποθέσεων. Πράγματα και θάματα δηλαδή που προκαλούν τα σαρκαστικά σχόλια των πολιτών.
Κανένας ανασχηματισμός φυσικά, ακόμα και αν είναι επιτυχημένος, δεν μπορεί από μόνος του να δώσει λύσεις στα χρόνια προβλήματα που αντιμετωπίζει η πατρίδα μας. Απλώς αποτελεί μια ελάχιστη ελπίδα που φέρνει μαζί της η αύρα της ανανέωσης. Μια αύρα που στην προκειμένη περίπτωση δεν προκαλεί καμιά ευχάριστη αίσθηση στους πολίτες που βλέπουν την χώρα να κατρακυλά και να πηγαίνει από το κακό στο χειρότερο.

ΥΓ: Αλήθεια πόσο κόστισε η πρώτη συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου στην Θεσσαλονίκη; Εκτός έδρας αεροπορικά, εισιτήρια και άλλα πολλά έξοδα για τους πενήντα υπουργούς και υφυπουργούς με τους παρατρεχάμενους τους… Την ίδια ώρα που οι μισθωτοί βρίσκονται μέσα στην δίνη της περικοπής μισθών και επιδομάτων. Την ίδια ώρα που με την έμμεση φορολογία εκμηδενίζονται όλα τα μικρά εισοδήματα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: