Παρασκευή 4 Ιανουαρίου 2013

Πραγματικός πύργος της Βαβέλ…




Βραβείο Νόμπελ για την Ειρήνη: η μεγαλύτερη απάτη του σύγχρονου καθωσπρεπισμού! Που απονέμει βραβεία ειρήνης ακόμα και σε στυγνούς δολοφόνους! Χαρακτηριστικότερο παράδειγμα η απονομή του, το έτος 1973 στον Henry Kissinger, ένα από τους μεγαλύτερους δολοπλόκους-δολοφόνους της σύγχρονης Αμερικής!!! Τον άνθρωπο που ακόμα και σήμερα, στην ηλικία των 89 ετών, ονειρεύεται την επικράτηση της «αυτοκρατορίας» των Η.Π.Α., έστω και ύστερα από μια άνευ προηγουμένου αιματοχυσία! Δέστε τι δήλωσε πρόσφατα, μιλώντας από το πολυτελές διαμέρισμά του στο Μανχάταν, ο κάτοχος του πιο αμφιλεγόμενου βραβείου Νομπέλ για την ειρήνη:
«….Οι Ηνωμένες Πολιτείες χτυπούν την Κίνα και την Ρωσία, και το τελευταίο καρφί στο φέρετρο θα είναι το Ιράν, το οποίο είναι, φυσικά, ο κύριος στόχος του Ισραήλ. Έχουμε επιτρέψει στην Κίνα να αυξήσει τη στρατιωτική της δύναμη και στη Ρωσία να ανακτήσει τις δυνάμεις της από το «Sovietization», να τους δώσουμε μια ψευδή αίσθηση από νταηλίκι. Είμαστε σαν τον ακροβολιστή ο οποίος προκαλεί το υποχείριο να πάρει το όπλο του και όταν αυτός προσπαθήσει να πάρει το όπλο του τον πυροβολεί αμέσως. Αυτό, θα δημιουργήσει ένα κοινό και γρήγορο αφανισμό τους… Ο επικείμενος πόλεμος θα είναι τόσο σκληρός που μόνο μία υπερδύναμη μπορεί να κερδίσει, και αυτή θα είμαστε εμείς. Για τον λόγο αυτό η Ευρωπαϊκή Ένωση βιάζεται να σχηματίσει ένα ολοκληρωμένο υπέρ-κράτος, γιατί ξέρουν τι έρχεται, και για να επιβιώσει, η Ευρώπη, θα πρέπει να είναι ένα συνολικά συνεκτικό κράτος. Η βιασύνη τους μου λέει ότι ξέρουν πολύ καλά ότι η μεγάλη αναμέτρηση είναι προ των πυλών. Ω, πόσο έχω ονειρευτεί αυτή την ευχάριστη στιγμή»!!! Ελπίζω τώρα πια να μην έχει κανένας μας απορία γιατί στις Η.Π.Α. κάθε λίγο και λιγάκι, συνήθως πολύ μικρής ηλικίας αμερικανάκια, ζώνονται τα άρματα και καθαρίζουν όποιον βρουν μπροστά τους!!!!  
Αποδέκτης λοιπόν φέτος, αυτού του αμφιλεγόμενου βραβείου, είναι η  Ευρωπαϊκή Ένωση! Μόνο που αυτή η ύψιστη υποτίθεται τιμή, έρχεται σε μια περίοδο που η  Γηραιά Ήπειρος βρίσκεται, ίσως, σε μία από τις χειρότερες στιγμές της ιστορίας της: πόλεμος μεταξύ Βορρά και Νότου, μεταξύ Δύσης και Ανατολής, μεταξύ Ηπειρωτικής και Μεσογειακής Ευρώπης. Ένας ατέλειωτος ανταγωνισμός που διαλύει κάθε προσπάθεια ειλικρινούς συνεννόησης και πραγματικής συνεργασίας! Η ευρωπαϊκή συνοχή και αλληλεγγύη αποτελούν ακόμα ευσεβή πόθο! Αντιθέτως, σε ολόκληρη σχεδόν την ευρωπαϊκή επικράτεια, ευδοκιμούν ο αθέμιτος ανταγωνισμός και η κοινοτική ασυνέπεια, δικαιώνοντας δυστυχώς εκείνους που έκρουαν τον κώδωνα του κινδύνου για την Ευρώπη των δύο ταχυτήτων. Και να ήταν μόνο δύο ταχυτήτων! Εδώ μιλάμε για ένα πραγματικό Πύργο της Βαβέλ!!
Δεν είναι λίγοι εκείνοι που αμφισβητούν την απόφαση αυτή: μεταξύ αυτών η Διεθνής Αμνηστία που επικρίνει την πολιτική της ΕΕ έναντι των προσφύγων, υπενθυμίζοντας τους χιλιάδες νεκρούς πρόσφυγες στις ακτές της Ιταλίας και της Ισπανίας σε μια εποχή που ο αριθμός τους αυξάνεται δραματικά. Η Διεθνής Αμνηστία δεν είναι η μόνη οργάνωση που αμφισβητεί την απονομή του Νόμπελ Ειρήνης στην ΕΕ. Ο νομπελίστες Αντόλφο Πέρες Εσκιβέλ από την Αργεντινή, ο Νοτιοαφρικανός Αρχιεπίσκοπος φανατικός πολέμιος του απαρτχάιντ Ντέσμοντ Τούτου και η Ισραηλινή Μέριντ Μαγκουάιρ, σε επιστολή τους προς την Επιτροπή των βραβείων Νόμπελ, υπογραμμίζουν ότι: «η ΕΕ δεν ανήκει στους προμάχους της Ειρήνης». Ακόμη και μέλη του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου αντιμετωπίζουν με δυσπιστία την απόφαση της επιτροπής. Κάποιοι βουλευτές μάλιστα δεν δίστασαν να χαρακτηρίσουν κακόγουστο αστείο την απονομή του Νόμπελ Ειρήνης στην ΕΕ.
Και για να μην είμαστε άδικοι να επισημάνουμε κάτι ακόμα: σε 23.000 παιδιά, θύματα πολέμων σε όλο τον κόσμο, θα διανέμει η Ευρωπαϊκή Ένωση τα χρήματα που συνοδεύουν το βραβείο Νομπέλ Ειρήνης… 

Υ.Γ.: Η τελευταία δήλωση του Δημήτρη Χριστόφια (η Κύπρος ως γνωστό από τον Ιούλιο προεδρεύει της ΕΕ), δείχνει ακριβώς το μέγεθος της ευρωπαϊκής αλληλεγγύης και συνοχής: «Δεχθήκαμε πισώπλατες μαχαιριές την ώρα που εμείς προσπαθούσαμε να υπηρετήσουμε την ΕΕ όσο γίνεται καλύτερα και πιο αποτελεσματικά……

Δεν υπάρχουν σχόλια: