Κυριακή 11 Δεκεμβρίου 2011

Σπιθαμιαίοι και εριστικοί

Η Ιταλίδα Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, δεν άντεξε το βάρος της ανακοίνωσης των μέτρων λιτότητας που έλαβε η κυβέρνηση Μόντι για την αντιμετώπιση της δημοσιονομικής κρίσης και ξέσπασε σε λυγμούς, αναδεικνύοντας μια σπάνια στιγμή ευαισθησίας στην παγκόσμια πολιτική σκηνή. "Λυπάμαι. Οι άνθρωποι που εργάζονται δεν έχουν άλλα χρήματα να δώσουν….", δήλωσε δακρύζοντας η Έλσα Φορνέρο, την ώρα της ανακοίνωσης του παγώματος των συντάξεων τον επόμενο χρόνο.
Τα δάκρυα της Ιταλίδας Υπουργού, σε μια στιγμή όπου οι παγκόσμιοι νονοί του χρήματος κτυπούν εξακολουθητικά, ανελέητα και χωρίς εξαιρέσεις, τα εθνικά κράτη, τις Εθνικές οικονομίες και τα Λαϊκά στρώματα, στέλνουν το πιο ηχηρό μήνυμα στην απροσχημάτιστη επίθεση των αγορών και των κάθε λογής κερδοσκόπων, που με ή χωρίς κουκούλα, εξαφανίζουν κάθε ελπίδα από τα φτωχά στρώματα της κοινωνίας. Αποτελούν ακόμη το ισχυρότερο ανάχωμα αντίστασης των συνταξιούχων, των ανέργων και όλων των σκλάβων του κεφαλαίου που θέλει τους εργαζόμενους σκυφτούς, γονατισμένους και παντελώς ανίσχυρους.
Και οι συνειρμοί που προκύπτουν αναπόφευκτοι: Το ίδιο περίπου σκηνικό στην Ελληνική τηλεόραση. Ο υπηρεσιακός πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμος εν μέσω των δύο ευτραφών αντιπροέδρων της κυβέρνησης, που εδώ και δύο χρόνια σαν καλοκουρδισμένα στρατιωτάκια του συστήματος, δεν κάνουν τίποτε άλλο από του να εκδίδουν και να αποστέλλουν τελεσίγραφα. Ο Ευάγγελος Βενιζέλος σαν σε διατεταγμένη αποστολή ατάραχος να αναγγέλλει τα δυσβάσταχτα οικονομικά μέτρα. Και ο κυκλοθυμικός Θεόδωρος Πάγκαλος σε διαρκή αποστολή υπεράσπισης τους. Να τί δήλωσε στην Καθημερινή της Κυριακής: «Εγώ θέλω να μου δώσει επιτέλους κάποιος ένα καλύτερο Μνημόνιο. Αν διαβάσω ένα τέτοιο κείμενο, θα παραδεχθώ ότι «κάναμε λάθος. Αντί εναλλακτικής πρότασης, όμως, ακούω μόνον μπούρδες. Μπούρδες και αερολογίες που δυστυχώς εκστομίζουν και πανεπιστημιακοί της χώρας, τους οποίους, όταν ακούει κανείς, καταλαβαίνει γιατί έχει αυτά τα χάλια το ελληνικό πανεπιστήμιο….». Θόδωρος Πάγκαλος: Προκλητικός και αλαζονικός όπως πάντα, με γλώσσα πεζοδρομίου, βασικός μοχλός ο ίδιος, για τρεις και πλέον δεκαετίες, αυτού του διεφθαρμένου πολιτικού συστήματος. Του πολιτικού συστήματος που μας κατάντησε όπως μας κατάντησε! Ο Θόδωρος Πάγκαλος που βρίζει με τον πιο χυδαίο τρόπο τους διαμαρτυρόμενους Έλληνες, αποκαλώντας τους κουμουνιστές, φασίστες και μαλάκες… όχι ακριβώς μαλάκες δηλαδή.. κάπως χειρότερα μας χαρακτήρισε…. Και ύστερα θέλουν σώνει και καλά να μας πείσουν πως οι τρομοκρατικές οργανώσεις δεν είχαν ποτέ τους σχέση με αυτό το σάπιο πολιτικό σύστημα!
Η χώρα και η κοινωνία μας δεν βρίσκονται απλώς σε κρίση. Είναι μετέωροι στο κενό. Η Ελληνική κοινωνία χρειάζεται μια νέα αρχή. Με πατριώτες πολιτικούς που θα δώσουν μια δημιουργική ανακούφιση στην κοινωνία. Σπιθαμιαίοι και εριστικοί πολιτικοί όπως ο Θόδωρος Πάγκαλος, που δεν σέβονται τον ιδρώτα του απλού Έλληνα και τον καθυβρίζουν αδιάκοπα, πρέπει να παραιτηθούν πριν να είναι αργά για όλους μας. Ο Ελληνικός Λαός δεν είναι παίγνιον κανενός. Ο Ελληνικός Λαός που δείχνει τεράστια σοβαρότητα και υπομονή απίστευτη. Τα πάντα, όμως έχουν και τα όρια τους…

Υ.Γ.: Άσχετο: Αυτούς τους περίεργους διεθνείς οίκους αξιολόγησης ποιός αλήθεια θα τολμήσει επιτέλους να τους αξιολογήσει;

Ντίνος Αυγουστή
Εκπαιδευτικός στο Τ.Ε.Ι. Λάρισας
Από το Μονάγρι Λεμεσού.
a.avgoustis@hotmail.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: