Κυριακή 20 Νοεμβρίου 2011

Η εκκωφαντική σιωπή του Προέδρου….

Τα πρωτοφανή επεισόδια και οι αποδοκιμασίες που σημειώθηκαν την ημέρα του εορτασμού της Εθνικής Επετείου της 28ης Οκτωβρίου σε ολόκληρη σχεδόν την χώρα και η ματαίωση της στρατιωτικής παρέλασης στην συμπρωτεύουσα, μετά την αποχώρηση του Προέδρου της Δημοκρατίας, προκαλούν ανάμεικτα συναισθήματα σε όλους τους υγιώς σκεπτόμενους Έλληνες πολίτες. Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, (ποιάς Δημοκρατίας αλήθεια;) αντικρίζοντας ένα δυναμικό και βροντερό ΟΧΙ από τον Ελληνικό Λαό, απεχώρησε έντρομος και εξοργισμένος από τον χώρο των επισήμων κάνοντας δηλώσεις που δεν τιμούν καθόλου ούτε τον ίδιο ούτε και το αξίωμα του. Ανεπίτρεπτο να εκνευρίζεται ο φίλος μου ο Πρόεδρος ήταν το σχόλιο του Μανώλη Γλέζου, ενός από τους πλέον αδιαμφισβήτητους εκφραστές της Ελληνικής Αντίστασης του 1940-44. Ο Κάρολος Παπούλιας που όσο περνούν οι μέρες όλο και περισσότερο αποδεικνύεται κατώτερος των περιστάσεων, αφού δεν έχει την τόλμη να παρέμβει στις δραματικές για την πατρίδα μας εξελίξεις, αρκούμενος σε μερικές μόνο ανούσιες λεκτικές επισημάνσεις, την ίδια ώρα που η χώρα, χωρίς καμία δόση υπερβολής, καταποντίζεται….

Και το ερώτημα που προκύπτει πραγματικά αμείλικτο: Γιατί αλήθεια δεν αντιδρά ο πρόεδρος της Δημοκρατίας σε όσα απαράδεκτα συμβαίνουν σήμερα; Το ερώτημα αυτό κυριαρχεί παντού και απασχολεί όλους όσους αγωνιούν πραγματικά για τα φαινόμενα διάλυσης και ολοσχερούς σχεδόν παράλυσης όλων των μηχανισμών λειτουργίας του κράτους. Η χώρα ήδη παραδόθηκε και ο Λάος υποφέρει την ώρα που ο Πρόεδρος σωπαίνει… Σιωπηλός ήταν και παραμένει άλλωστε από την πρώτη μέρα της ανάληψης των καθηκόντων του. Τρανή απόδειξη η εκκωφαντική σιωπή του στα όσα περίεργα λέχθηκαν από την τότε πρόεδρο της Βουλής κ. Άννα Ψαρούδα Μπενάκη κατά την τελετή παραλαβής της Προεδρίας από τον Κάρολο Παπούλια το 2005: «τα εθνικά σύνορα και ένα μέρος της εθνικής κυριαρχίας θα περιοριστούν… Τα δικαιώματα του ανθρώπου και του πολίτη θα υποστούν μεταβολές, καθώς θα μπορούν να προστατεύονται αλλά και να παραβιάζονται, από αρχές και εξουσίες πέραν των γνωστών και καθιερωμένων…. Η δημοκρατία θα συναντήσει προκλήσεις και θα δοκιμαστεί από ενδεχόμενες νέες μορφές διακυβέρνησης….».

Αυτός είναι ο εξοχότατος Πρόεδρος μας, ο κ. Κάρολου Παπούλιας, που ενώ από την μια κρατά το λάβαρο της αντιστασιακής του δράσης, από την άλλη υπογράφει δίχως δεύτερη σκέψη τα μνημόνια, τα βραχυπρόθεσμα, τα μεσοπρόθεσμα, τις μειώσεις μισθών και συντάξεων των χαμηλόμισθων και των χαμηλοσυνταξιούχων, το χαράτσι στα φτωχόσπιτα των μεροκαματιάρηδων και των ανέργων, το κατοχικό φιρμάνι και ότι άλλο έγγραφο του προσκομίσει ο Γεώργιος Ανδρέου Παπανδρέου Β΄ .

Υ.Γ.: Ο μισθός του προέδρου της Δημοκρατίας (με τον διακοσμητικό ρόλο), ξεπερνά το μυθικό ποσό των 400.000 ευρώ ετησίως (εκτός τα έξοδα ταξιδίων, δεξιώσεων, κ.λπ.), σε μια εποχή που η κυβέρνηση μειώνει μισθούς και συντάξεις των τετρακοσίων ευρώ, η ανεργία έχει φτάσει σε δυσθεώρητα ύψη, ενώ ο κόσμος που ψάχνει καθημερινώς στους κάδους των σκουπιδιών αυξάνεται και πληθύνεται……Ιδού συνοπτικά και το βιογραφικό σημείωμα του Προέδρου: Γεννήθηκε στις 4 Ιουνίου 1929 (15 ετών ήταν το 1944, όταν οι γερμανοί έφυγαν ηττημένοι από την χώρα μας). Το 1974 εντάχθηκε στο ΠΑ.ΣΟ.Κ. Εκλεγόταν βουλευτής Ιωαννίνων για 27 συναπτά έτη (1977-2004). Υπήρξε Υφυπουργός Εξωτερικών, Αναπληρωτής Υπουργός Εξωτερικών, Υπουργός Εξωτερικών και Αναπληρωτής Υπουργός Εθνικής Άμυνας. Από τις 12 Μαρτίου του 2005, είναι Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας. Συμπέρασμα: Πολλαπλασιάστε 33 χρόνια επί 12 μήνες επί 10.000 ευρώ (το ελάχιστο) για να δείτε πόσα εκατομμύρια στοίχισε ένας μόνο λειτουργός του πολιτικού συστήματος……

Ντίνος Αυγουστή

Εκπαιδευτικός στο Α.Τ.Ε.Ι. της Λάρισας

Από το Μονάγρι Λεμεσού.

a.avgoustis@hotmail.com


Δεν υπάρχουν σχόλια: