Πέμπτη 23 Ιουνίου 2011

Πωλητήρια παντού…..

Την ώρα που όλοι οι Έλληνες παρακολουθούν με έκδηλη αγωνία τα όσα συμβαίνουν και σε ότι αφορά την τραγική κατάσταση της οικονομίας μας, αλλά και τα νέα σκληρά μέτρα λιτότητας που η ελληνική κυβέρνηση επιβάλλει με εντολή του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, οργιάζουν οι φήμες για ξεπούλημα στους ξένους της γης που πότισαν με το αίμα τους αμέτρητες γενεές Ελλήνων. Άνοιξε πλέον διάπλατα ο δρόμος σε όποιους ξένους θέλουν, των τούρκων μη εξαιρουμένων, να αγοράζουν γη στην Κρήτη και σε άλλα ελληνικά νησιά, όσα έπαψαν να θεωρούνται πλέον "παραμεθόριες περιοχές", αναφέρεται σε σχετικό δημοσίευμα που αναρτήθηκε σε πολλά “blogs” στο διαδίκτυο. Όπως μάλιστα εμφανίζονται τα πράγματα, δίδεται η εντύπωση ότι η Ελλάδα... παρακαλεί τους ξένους να αγοράσουν κομμάτια από τη γη της και η κυβέρνηση ανησυχεί μήπως κατά τη διαδικασία πώλησης προκύψουν γραφειοκρατικά ή άλλα εμπόδια! Συγκεκριμένα, μετά την πρόσφατη άρση της απαγόρευσης απόκτησης ακίνητης περιουσίας από πολίτες εκτός Ευρωπαϊκής Ένωσης (Ε.Ε.), θα είναι πλέον εφικτή για τους τούρκους πολίτες και επιχειρηματίες η αγορά ακίνητης περιουσίας σε ελληνικά νησιά. Αυτό αναφέρεται σε ένα δημοσίευμα που αναρτήθηκε στις 04 Ιουνίου 2011 στην ιστοσελίδα της τουρκικής "Hurriyet Daily News" με τίτλο “Real estate on Greek islands to be available to Turkish buyers” («ακίνητα σε ελληνικά νησιά θα είναι διαθέσιμα σε τούρκους αγοραστές»).
Σημειώνεται ότι σύμφωνα με την ελληνική νομοθεσία περί ακινήτων, όλα τα νησιά του Αιγαίου έναντι της τουρκικής ακτογραμμής ορίζονται ως «παραμεθόριος περιοχή». Στα νησιά αυτά περιλαμβάνονται «τα Δωδεκάνησα, η Λέσβος, η Σάμος, η Χίος και η Κρήτη», αναφέρει το δημοσίευμα. Έτσι, οι τούρκοι πολίτες αλλά και άλλοι υπήκοοι εκτός Ε.Ε. θα έχουν την δυνατότητα να αγοράζουν ακίνητη περιουσία στην Κρήτη, στα άλλα αναφερόμενα ελληνικά νησιά και την Θεσσαλονίκη... Το δημοσίευμα της "Hurriyet Daily News" αναφέρει επίσης ότι «το ΔΝΤ και η Ε.Ε. υποχρέωσαν την Ελλάδα να προβεί άμεσα στην πώληση ακίνητης περιουσίας και να ολοκληρώσει την ιδιωτικοποίηση κρατικών επιχειρήσεων με αντάλλαγμα την καταβολή επιπλέον 60 δισ. ευρώ.
Η διευκόλυνση πώλησης γης στις περιοχές που μέχρι τώρα ορίζονταν ως παραµεθόριες για να ισχύουν περιορισμοί εθνικής ασφάλειας όσον αφορά τις αγορές και τις μισθώσεις ακινήτων, αλλά και η επιτάχυνση των σχετικών διαδικασιών αδειοδότησης προβλέπονται σε άρθρο νόμου που ψηφίστηκε στις αρχές της προηγούμενης εβδομάδας. Στόχος, όπως αναφέρεται από το Υπουργείο Άμυνας, που είχε τη σχετική νομοθετική πρωτοβουλία, είναι «η άρση χρονοβόρων αντικινήτρων και η ενίσχυση του κλίματος επενδύσεων από το εξωτερικό». Στις καταργούμενες ως παραμεθόριες περιοχές (και είναι παρά πολλές) οι υποψήφιοι αγοραστές ή μισθωτές ακινήτων, που μπορεί να είναι πολίτες χωρών εκτός Ευρωπαϊκής Ένωσης -όπως και εκτός των χωρών της Ευρωπαϊκής Ζώνης Ελεύθερων Συναλλαγών- περνούσαν από έλεγχο που διαρκούσε πολλές φορές μέχρι και οκτώ μήνες «θέτοντας έτσι σε κίνδυνο την ολοκλήρωση της συναλλαγής»...
Δεν χρειάζεται να είναι κανείς ειδικός για να αντιληφθεί για το που οδηγούνται τα πράγματα! Η αποδόμηση του κοινωνικού ιστού, η Εθνική αλλοτρίωση, καθώς και η απώλεια της Εθνικής μας Ανεξαρτησίας, μοιάζουν πλέον με γεγονότα μη ανατρέψιμα. Εκτός, βεβαίως, αν επιτέλους ξυπνήσουμε και στείλουμε στο σπίτι τους (και στην φυλακή), όλους εκείνους που μετέτρεψαν την πολιτική ως το πιο προσωπιδοφόρο γι΄ αυτούς επάγγελμα. Αυτούς που σήμερα ανησυχούν δήθεν για το μέλλον της πατρίδας μας!
Υ.Σ.: Δηλώσεις που δεν πρέπει να ξεχνάμε..... "Προσωπικά πιστεύω ότι είναι καλύτερα να έχουμε μερικά στρέμματα γης λιγότερα από εκείνα που μας ανήκουν, και να κοιμόμαστε τα βράδια ήσυχοι και ασφαλείς, παρά να έχουμε ό,τι μας ανήκει και να μη μπορούμε να κλείσουμε μάτι από τον κίνδυνο κάποιας ξαφνικής επίθεσης κακόβουλων γειτόνων εναντίον μας" ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ, ΥΠ.ΕΞ. 1999
online-pressblog.blogspot.com/2009/01/blog post_211.html.

Ντίνος Αυγουστή
Εκπαιδευτικός στο Τ.Ε.Ι. της Λάρισας
Από το Μονάγρι Λεμεσού.
a.avgoustis@hotmail.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: