Τρίτη 21 Ιουνίου 2011

Παράδειγμα προς μίμηση…..

Επιτέλους κάποιοι "παίρνουν πίσω" το αίμα μας που το ρουφούν καθημερινά με μια απίστευτα βασανιστική μεθοδικότητα τα τρωκτικά της τρόικας. Έλληνες χειριστές πολεμικών αεροσκαφών λέει η είδηση, αναδείχθηκαν ως οι κορυφαίοι πιλότοι σε άσκηση που διεξήχθη στο αεροδρόμιο του “Albacete” της Ισπανίας από τις 2 μέχρι τις 27 Μαΐου 2011. Tο επίτευγμα αυτό των Ικάρων μας, γίνεται ακόμα πιο εντυπωσιακό, αφού η 343 Μοίρα, έχει ειδίκευση στις αποστολές “SEAD”, δηλαδή καταστολής αεράμυνας σε αντίθεση με τις γερμανικές, τις ισπανικές και τις γαλλικές μοίρες, που κατανίκησε, που είναι ειδικευμένες Μοίρες σε αποστολές αέρος-αέρος! οι Γερμανοί πιλότοι των “Eurofighter Typhoon” και οι Τούρκοι των F-4E 2020 “Terminator”, τα είχαν κυριολεκτικώς χαμένα από τις απανωτές «ήττες» τους από την 343 Μοίρα της 115 Π.Μ. Έχασαν όλες τις αερομαχίες από τα τέσσερα ελληνικά F-16 Block 52+ και οι δύο Έλληνες πιλότοι αναδείχθηκαν οι κορυφαίοι πιλότοι της άσκησης! Αυτό που εντυπωσίασε τους ξένους είναι ότι τα ισπανικά και γερμανικά “Eurofighter Typhoon” δεν είχε καμία ελπίδα απέναντι στα ελληνικά F-16, παρά το γεγονός ότι θεωρητικώς διαθέτουν πολύ καλύτερα τεχνικά μέσα. Για τα τουρκικά αεροσκάφη ούτε λόγος να γίνεται: Μόλις ερχόντουσαν σε επαφή ραντάρ με τα ελληνικά μαχητικά ήταν «kill» με συνοπτικές διαδικασίες!
«Αυτοί είναι δαίμονες δεν είναι πιλότοι» σχολίασε Ισπανός συνάδελφός τους κατά την διάρκεια της ψηφοφορίας, όπου φυσιολογικά, μετά απ' όλα αυτά. ο πρώτος και ο δεύτερος πιλότος ολόκληρης της άσκησης (συνολικά ψηφίζονται τρεις) εκλέχθηκαν από την ελληνική ομάδα! Μάλιστα τους ψήφισαν ακόμα και οι Τούρκοι, αφού δεν μπορούσαν να κάνουν διαφορετικά. Τα στελέχη της 343Μ κατέκτησαν την πρώτη θέση σε ρόλο Εναέριας Υπεροχής (Air to Air), ενώ σε αποστολές Καταστολής Εχθρικής Αεράμυνας (Suppression Enemy Air Defense - SEAD) εκτέλεσαν με απόλυτη επιτυχία και ακρίβεια βολές “Harm” εξουδετερώνοντας όλους τους στόχους που τους είχαν ανατεθεί σε όλες τις αποστολές που έλαβαν μέρος. Πρώτος και κατακτητής του τίτλου «The Warrior of the TLP Course» ο υποσμηναγός Χαράλαμπος Νίκου και δεύτερος ο σμηναγός Λουκάς Θεοχαρόπουλος. Στην εκπαιδευτική σειρά συμμετείχαν αεροπορικές δυνάμεις από: την Γαλλία με τέσσερα Mirage 2000 και δύο Alpha Jet, την Πολωνία με τέσσερα F-16 και τέσσερα Mig-29, την Γερμανία με δύο Eurofighter και δύο Tornado, το Ηνωμένο Βασίλειο με δύο Hawk, την Ισπανία με δύο Eurofighter και την Τουρκία με δύο F-4E. H Ιταλία διέθεσε δύο αεροσκάφη, ένα ελικοφόρο και ένα Ηλεκτρονικού Πολέμου. Σκοπός του προγράμματος είναι η εκπαίδευση των Ιπταμένων του ΝΑΤΟ στη συγκρότηση και την ηγεσία μικτών σχηματισμών (COMAO) καθώς και η εξοικείωση και συνεργασία όλου του προσωπικού που υποστηρίζει τέτοιου είδους αποστολές, σύμφωνα με τα Νατοϊκά πρότυπα και διαδικασίες.
Να θυμίσουμε ακόμα ότι η Ελληνική Πολεμική Αεροπορία επικράτησε σε απίστευτο βαθμό της αεροπορίας των Η.Π.Α. στην πλέον σκληρή, δύσκολη, απαιτητική άσκηση στον πλανήτη... την “Red Flag”, που διεξήχθη το 2008, μια σημαδιακή χρονιά για την Ελληνική Πολεμική Αεροπορία (Ε.Π.Α.), αφού ήταν η πρώτη χρονιά που έλαβε μέρος σ΄ αυτή την απίστευτα δύσκολη δοκιμασία, που διοργανώνει η αεροπορία των Η.Π.Α. [USAF]. Η πρώτη μέρα έληξε με το απίστευτο 11 - 0 υπέρ των Ελληνικών μαχητικών, απέναντι σε F15, F16 και αναβαθμισμένα F15 με χειριστές τους πλέον ικανούς αμερικανούς χειριστές δοκιμαστές της USAF της 64ης μοίρας Aggressors. Συνολικά και για τις τέσσερις μέρες, αν δεν επρόκειτο περί άσκησης αλλά κανονικού πολέμου με πραγματικά πυρά, οι αμερικανοί θα θρηνούσαν 17 αεροσκάφη και χειριστές, έναντι 3 Ελληνικών !!!!!!!
Έμβλημα της Ελληνικής <πολεμικής Αεροπορίας το «Αίεν Υψικρατείν», που σημαίνει πάντα να κυριαρχείς στα ύψη. Καιρός να παραδειγματιστούμε όλοι από την συνέπια και την ανδρειωσύνη τους.

Ντίνος Αυγουστή
Εκπαιδευτικός στο Τ.Ε.Ι. της Λάρισας
Από το Μονάγρι Λεμεσού.
a.avgoustis@hotmail.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: