Κυριακή 8 Ιανουαρίου 2012

Η δικαιοσύνη του συστήματος

Την ώρα που η χώρα κυριολεκτικά καταρρέει, 110 βουλευτές έχουν προβεί σε νομικά μέτρα για να εισπράξουν αναδρομικά! Ανάμεσά μάλιστα σε αυτούς που απαιτούν λύτρα από ένα κράτος σε φάση νευρικού κλονισμού βρίσκονται και πρωταγωνιστές μεγάλων οικονομικών σκανδάλων. Τα παραπάνω ήρθε να συμπληρώσει η κωμωδία της δημοσίευσης στην ιστοσελίδα της Βουλής του «πόθεν έσχες-έσχος» των εν ενεργεία πολιτικών! «Έσχες» χωρίς «πόθεν» με «προικοθήρες» και εκατομμυριούχους πολιτικούς σε ένα πραγματικά σάπιο και τρισάθλιο πολιτικό σύστημα, με τις φήμες για νυν και πρώην Έλληνες υπουργούς και βουλευτές, ιδιαιτέρως του ΠΑΣΟΚ και της Ν.Δ., που φέρονται να διατηρούν παράνομα καταθέσεις στην Ελ¬βετία πραγματικά να οργιάζουν. Και όπως πολύ εύστοχα γράφει αρθρογράφος της γερμανικής εφημερίδας «Bild»: «Πώς θα ζητήσουν οι άνθρωποι αυτοί που έχουν εκατομμύρια κρυμμένα σε ελβετικές τράπεζες από τους πολίτες σκληρές θυσίες; Σε περιόδους κρίσης οι άνθρωποι χρειάζονται πρότυπα, που τους δείχνουν μια ηθική βασική γραμμή….»
Αυτό το διεφθαρμένο πολιτικό σύστημα που δεν καταβάλει την παραμικρή προσπάθεια για να κρατήσει τα προσχήματα, εξακολουθεί χωρίς καμιά ουσιαστική αντίδραση, να ασκεί πολιτικές που καθημερινώς δημιουργούν νέα δραματικά δεδομένα για τις ασθενέστερες εισοδηματικά τάξεις, με τις περικοπές των συντάξεων, των μισθών και των κάθε λογής κοινωνικών παροχών. Πολιτικές που εκτόξευσαν στα ύψη την ανεργία, σκοτώνοντας τα όνειρα των νέων ανθρώπων. Και ενώ συμβαίνουν όλα αυτά, η δικαιοσύνη του συστήματος έκρινε ένοχο τον ηγούμενο Εφραίμ, στην υπόθεση της ανταλλαγής ακινήτων της Μονής Βατοπεδίου με το ελληνικό δημόσιο, εκδίδοντας μάλιστα ένταλμα για την σύλληψη του ανήμερα των Χριστουγέννων! Ειλικρινά δεν ξέρω αν ο Εφραίμ είναι η αθώα περιστερά του Αγίου Όρους. Από την άλλη, όμως, είναι τερατώδες να χαρακτηρίζεται ένα μοναχός «επικίνδυνος εγκληματίας», όταν για το «πολιτικό» σκάνδαλο του Βατοπεδίου η κυβερνητική εξουσία (η πρώτη «ένοχη» αν είναι υπαρκτό το σκάνδαλο) παρέμεινε στο απυρόβλητο!! Όπως, φυσικά, στο απυρόβλητο παραμένουν και οι πολιτικοί αυτουργοί και οι μιζαδόροι των σκανδάλων, με τα υποβρύχια, την Siemens και τα τόσα άλλα τεραστίων διαστάσεων οικονομικά σκάνδαλα…. αρχικλέφτες πολιτικοί της πρώτης γραμμής οι οποίοι εξακολουθούν να κυκλοφορούν ελεύθεροι προκαλώντας το περί δικαίου αίσθημα των πολιτών. Αψευδής μάρτυρας τα στοιχεία που είδαν το φως της δημοσιότητας από τη δίκη, δυο πρώην μάνατζερ της εταιρείας “Ferrostaal” στο Μόναχο, που καταδικάστηκαν σε δύο χρόνια φυλάκιση για μίζες συνολικού ύψους 62 εκατομμυρίων ευρώ που διοχέτευσαν σε Ελλάδα και Πορτογαλία, με τον πρόεδρο του γερμανικού δικαστηρίου να αναφέρεται και στις ευθύνες ελλήνων πολιτικών που υπέγραψαν τη σύμβαση: «Τα υποβρύχια αγοράζονται από πολιτικούς και όχι από ιδιώτες…», ήταν το συμπέρασμα του πρόεδρου του γερμανικού δικαστηρίου!!!
Αυτά συμβαίνουν δυστυχώς στην πατρίδα μας, όπου ο νομοθέτης της διαφθοράς και των ηθικών εκτροπών μεριμνά αποκλειστικά και μόνο για τα συμφέροντα του πλούτου και της πολιτικής ολιγαρχίας με το απύθμενο πολιτικό θράσος! Έχει ο καιρός γυρίσματα! Και τότε να δούμε που θα πάνε να κρυφτούν όλοι τους….

Υ.Γ.: Για εμπρηστική δράση τούρκων πρακτόρων σε ελληνικά δάση από το 1995 έως το 1997, μίλησε ο Γιλμάζ… τώρα κάτι μα είπατε!!!! Όταν εμείς το λέγαμε και το γράφαμε, το σύστημα μας αποκαλούσε ακραίους και επικίνδυνους. Χρόνια Πολλά αδέλφια.. και αισιόδοξα… δεν θα τους π ε ρ ά σ ε ι!

Δεν υπάρχουν σχόλια: