Τρίτη 20 Ιουλίου 2010

Τι πάει να πει "αναλαμβάνω την ευθύνη…"

Οι παλιότεροι θα θυμούνται φαντάζομαι την εποχή της αποστασίας. Για τους νεότερους σίγουρα δεν λέει και πολλά πράγματα. Έλα, όμως που ήρθε να μας το θυμίσει ένας απόγονος της. Το σαράκι της εξουσίας που κατατρώει ανέκαθεν την Μητσοτακική οικογένεια και η απλή πολιτική αριθμητική που αυτή την φορά, μάλλον δεν της βγαίνει, αφού κατά τα φαινόμενα ξύπνησαν τα πρόβατα.
«Αναλαμβάνω την ευθύνη που μου ανήκει», λέει και επαναλαμβάνει διαρκώς η κυρία Ντόρα Μητσοτάκη. Και τι πάει να πει αλήθεια αναλαμβάνω την ευθύνη από μία πολιτικό που μας κάθισε στο σβέρκο για δύο σχεδόν δεκαετίες; Από μια πολιτικό που μεταξύ των άλλων διατέλεσε Υπουργός Εξωτερικών σε κρίσιμες στιγμές για το Έθνος (φανατικός υποστηρικτής μάλιστα του επαίσχυντου σχεδίου Ανάν) και Δήμαρχος του μεγαλύτερου Δήμου της χώρας… Από μια πολιτικό προερχόμενη από μια οικογένεια που σχεδόν έχει μετακομίσει οικογενειακώς στο Ελληνικό Κοινοβούλιο, σε περιόδους μάλιστα που αποδείχθηκαν εξαιρετικά βλαπτικές, έως και καταστροφικές για την χώρα μας, συνεπεία των οποίων ο τόπος βαδίζει από το κακό στο χειρότερο, με τον κάθε εργαζόμενο και τον κάθε συνταξιούχο να βλέπουν το μεροκάματο τους κυριολεκτικώς να γίνεται αφανίζεται.
Και το ερώτημα που προκύπτει αμείλικτο: Αρκεί οι πολιτικοί και δη οι πρωτοκλασάτοι όπως επικράτησε να λέγονται, να αναλαμβάνουν μόνο τις ευθύνες τους για τα απίστευτα και τραγικά πολιτικά λάθη (;) τους, ή πρέπει να οδηγούνται στην σύνταξη (πλουσιοπάροχη μάλιστα, αφού με δύο θητείες στο κοινοβούλιο είναι δέκα φορές μεγαλύτερη από 40 χρόνων δουλειάς στον λίβα και στ’ αγιάζι). Και πότε επιτέλους θα μας αφήσουν ήσυχους οι πολιτικοί της αμαρτωλής κοπής που επισώρευσαν τεράστια προβλήματα για την χώρα; Πολιτικοί που αν και ευθύνονται τα μέγιστα για το σημερινό κατάντημα εντούτοις επιμένουν να βρίσκονται ακόμα στο προσκήνιο! Αναλαμβάνω την ευθύνη για τα όσα τραγικά πολιτικά λάθη διέπραξα σημαίνει αυτομάτως ότι εγκαταλείπω την πολιτική και περιορίζομαι στα του οίκου μου. Και ο εισαγγελέας αναλαμβάνει για τα περαιτέρω. Όχι για να γίνουμε μάρτυρες ανθρωποθυσιών, αλλά για να βάλουμε μια τάξη και να μπούμε σε μια πορεία που θα φέρει επιτέλους την Ανόρθωση της χώρας μας. Και για το περί δικαίου αίσθημα.
Αυτό θα αναμέναμε, εμείς οι απλοί πολίτες από την κάθε κυρία και κύριο Μητσοτάκη, τον κάθε κύριο Μαγγίνα, τον κάθε κύριο Μαντέλλη, τον κάθε κύριο Παπανδρέου και Καραμανλή, αλλά και όποιον άλλο φέρει ευθύνη για τα σημερινά κρίσιμα αδιέξοδα. Αντ’ αυτού παρακολουθούμε άναυδοι τους πολιτικούς να επιτίθενται, πότε στηριζόμενοι στην σιγουριά του βουλευτικού ασύλου και πότε σε εκβιασμούς που επιτυγχάνουν την παραγραφή των αδικημάτων με ένα νομικίστικο τρόπο που οι ίδιοι νομοθέτησαν.
Μέσα σε αυτό το τραγικά ομιχλώδες τοπίο νάσου και η Ντόρα με εκείνο το χαρακτηριστικό μόνιμο και φαρδύ χαμόγελο να ανακοινώνει το “Forum” προβληματισμού που διατείνεται την σωτηρία του τόπου μας. Για την Ελλάδα ρε…. Ωσάν να προσπαθεί να αλιεύσει εξωγήινος!!!
Υ.Σ.: Υπό τέτοιες συνθήκες λοιπόν ποιος θα εμποδίσει το "Πίρι Ρέϊς" να βγαίνει όποτε θέλει στο Αιγαίο εκτελώντας εντός των κυριαρχικών θαλάσσιων συνόρων μας σεισμικές έρευνες…… Αλήθεια τι σόι 21 συμφωνίες υπογράψαμε πρόσφατα εν μέσω πανηγυρισμών στην Αθήνα με τον Ερντογάν κύριε Παπανδρέου μας;

Δευτέρα 19 Ιουλίου 2010

Μαύρος Ιούλιος

Ο Ιούλιος πάντα παραπέμπει σε γεγονότα που σφράγισαν ανεξίτηλα και τελεσίδικα το μέλλον αυτού του Άγιου τόπου και του απανταχού της γης Ελληνισμού, τουλάχιστον τον τελευταίο μισό αιώνα. Αρχής γενομένης από τον Ιούλιο του 1965 έως και τον Ιούλιο του 2010. Από το Ιουλιανά του ‘65, έως τα την 8η Ιουλίου 2010, όπου η πλειοψηφία των Ελλήνων βουλευτών ψήφισε παραβιάζοντας το σύνταγμα και «παρά την συνείδηση» τους.
Για του λόγου μου το αληθές καλό είναι να ψάξετε λίγο περισσότερο την πολιτική ιστορία του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη. Κάτι θα ξέρει περισσότερο να σας πει!! Γιατί δεν ήταν κεραυνός εν αιθρία ο Ιούλιος του 1965. Γιατί ο κατήφορος από εκείνο τον Ιούλιο του ’65 είναι που ξεκίνησε. Όχι, πως, οι άλλοι είναι άμοιροι ευθυνών, αλλά το άριστα με τόνο σίγουρα ανήκει στον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη. Γιατί από εκείνο το καταραμένο ’65 είναι που άρχισε η αντίστροφη μέτρηση για την χούντα του ’67, η οποία προετοίμασε την καταστροφή του 1974.
Εννιά ακριβώς χρόνια μετά το ‘65, ύστερα από τα ασυγχώρητα λάθη (;) των πολιτικών και τα απίστευτα εγκλήματα των συνταγματαρχών, φθάσαμε στον Ιούλιο του ’74, όπου με παρά πόδας τα όπλα, ο Ελληνισμός έζησε μια νέα Μικρασιατική καταστροφή. Τούτη την φορά θρηνώντας επί των ερειπίων της μαρτυρικής Κύπρου. Προδοτικό πραξικόπημα, εισβολή και συνεχιζόμενη κατοχή. Αγνοούμενοι, πεσόντες ήρωες, πρόσφυγες, εγκλωβισμένοι. Είχε προηγηθεί η περίεργη δήλωση Αβέρωφ για πτώση της χούντας μόνο μετά από μια εθνική καταστροφή!!!
Για να φτάσουμε στον Ιούλιο του 2010, εν μέσω υποτίθεται απόλυτης Δημοκρατίας να διενεργείται άλλο ένα φασιστικό πραξικόπημα. Το πραξικόπημα του νέου ασφαλιστικού νομοσχεδίου. Γιατί για να υπερψηφισθεί το περιβόητο νέο ασφαλιστικό νομοσχέδιο, έχει διενεργηθεί το πιο σύγχρονο συνταγματικό πραξικόπημα. Ένα πραξικόπημα που καλύπτεται πίσω από μια τυπική αριθμητική που δεν παραπέμπει δυστυχώς και σε κοινοβουλευτική νομιμότητα…. Οι υπερεξουσίες του Διεθνούς Νομισματικού ταμείου και της «τρόικας» περιθωριοποίησαν εν μια νυκτί τον Ελληνικό Λάο και το Ελληνικό Σύνταγμα. Εκτελεστική, νομοθετική και Δικαστική εξουσία, όλες μαζί στην υπηρεσία των κυρίαρχων δομών που επιβάλλει το νέο κέντρο υπερεξουσίας. Με την κυβέρνηση της Αθήνας να μοιάζει με μια παραπαίουσα επαρχιακή κυβέρνηση της νέας τάξης πραγμάτων που επιβάλλει η παγκοσμιοποίηση….
Με όλα αυτά τα τραγικά να συμβαίνουν και σε πλήρη αγωνία για το Εθνικό μέλλον μας, θα ανηφορίσουμε και φέτος όπως κάθε χρόνο στις 20 Ιουλίου προς την πλατεία του Φρουρίου της Λάρισας. Θα είμαστε όπως πάντα λίγοι. Αυτό, όμως, διόλου δεν μας πτοεί να καταθέσουμε με περισσή ευγνωμοσύνη και πάλιν στο ηρώο της πόλης μας, την ευγνωμοσύνη μας γι εκείνους που δεν βρίσκονται δυστυχώς ανάμεσα μας. Αυτούς που εγκαταλειμμένοι και προδομένοι έπεσαν υπέρ πίστεως και πατρίδος. Αυτούς που μια παράξενη σύμπτωση μας τους φέρνει πίσω, μέσα σε μικρές λειψανοθήκες σκεπασμένους με την γαλανόλευκη και την σημαία της Κυπριακής Δημοκρατίας, για να τους κηδεύσουμε έστω και με καθυστέρηση 36 ετών με τιμές ηρώων. Έτσι, όπως πραγματικά τους αξίζει….. Γι’ αυτούς και μόνο θα πάμε και φέτος στην εκκλησία του προφήτη Ηλία της Λάρισας. Για τους ηρωικούς νεκρούς μας. Να προσευχηθούμε στην χάρη τους….
Και αν πάλιν κάποιοι δεν καταλαβαίνουν, δικό τους είναι το πρόβλημα και όχι δικό μας. Γιατί όλες οι εθνικές καταστροφές αρχίζουν πάντα όταν αδυνατίζουν οι μνήμες. Η Εθνική τραγωδία της Κύπρου που ξεκίνησε εκείνο τον μαύρο Ιούλιο του ’74, που όσο περνούν τα χρόνια, άλλο τόσο μεγαλώνουν και οι προσπάθειες να την ξεχάσουμε…

Δευτέρα 5 Ιουλίου 2010

Το θέατρο του παραλόγου

Έξαλλοι είναι οι Έλληνες Ίκαροι με το θέατρο του παραλόγου που παίχθηκε πάνω από το Αιγαίο την ίδια ακριβώς ώρα που ο Έλληνας πρωθυπουργός συναντήθηκε και εν μέσω εναγκαλισμών ασπαζόταν τον Τούρκο ομόλογό του, ενώ η τουρκική πολεμική αεροπορία όργωνε κυριολεκτικώς τον Εθνικό εναέριο χώρο της πατρίδας μας, στέλνοντας είκοσι μαχητικά αεροσκάφη (τα περισσότερα που έχουν εισβάλλει το τελευταίο χρονικό διάστημα), προβαίνοντας σε επτά παραβιάσεις των εναέριων συνόρων μας. Οι χειριστές των πολεμικών αεροσκαφών μας σε επικοινωνία που είχαν με το διαδικτυακό χώρο “defencenet.gr” τόνιζαν:
«Πως είναι δυνατόν να ασπάζεται και να συνομιλεί επί μία ώρα με τον τούρκο ομόλογό του, ενώ εμείς είμαστε μέσα στο «κόκπιτ» και αναχαιτίζουμε τους εισβολείς; Έχει αποποιηθεί ο πρωθυπουργός τα ελληνικά εναέρια σύνορα των 10 ν.μ.; Με ποια λογική εμείς να κινδυνεύουμε στον ουρανό και όταν προσγειωνόμαστε να βλέπουμε στη τηλεόραση τον πρωθυπουργό μας να φιλά τον τούρκο ομόλογο του στην Κωνσταντινούπολη; Πως είναι δυνατόν να συμφωνεί με τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν για «ενίσχυση του κλίματος συνεργασίας μεταξύ των δυο κυβερνήσεων» και την ίδια στιγμή οι ένοπλες δυνάμεις της Τουρκίας να μας επιτίθενται; Για ποιο λόγο να κάνουμε αναχαίτιση όταν ο πρωθυπουργός επί μία ώρα μιλά χωρίς την παρουσία συμβούλων και διπλωματών με τον επικεφαλή των τουρκικών δυνάμεων που εισβάλουν στη χώρα; Τι έχει να πει στους ελεγκτές αεράμυνας ο πρωθυπουργός; Για ποιο λόγο να βρίσκονται στο πόστο τους όταν αυτός συνομιλεί με τον αντίπαλο που παραβιάζει τα σύνορά μας; Πως είναι δυνατόν ο πρωθυπουργός να δέχεται de facto την παραβίαση των συνόρων της χώρας με την μη αντίδρασή του στην τουρκική επιθετικότητα;»
Πραγματικά κρίσιμα ερωτήματα στα οποία η κυβέρνηση επιβάλλεται να δώσει μια ξεκάθαρη απάντηση... Όπως υποστηρίζεται από το ρεπορτάζ που έκανε το “defencenet.gr” στις Πολεμικές Μοίρες, καταγράφεται εκρηκτικό κλίμα, ανάλογο με αυτό που είχε καταγραφεί πριν την «λευκή απεργία»... Να σημειωθεί ότι τα τουρκικά μαχητικά αεροσκάφη δεν ήσαν άοπλα, αφού από τα 20 τουρκικά μαχητικά που πετούσαν σε τρεις σχηματισμούς, τα 10 έφεραν οπλισμό. Κατά τα άλλα, όπως μεταδόθηκε από την Άγκυρα, οι δύο ηγέτες συζήτησαν και την έξαρση της βίας στην Τουρκία με τις συνεχείς επιθέσεις Κούρδων ανταρτών στην νοτιοανατολική Τουρκία και τις εκρήξεις στην Κωνσταντινούπολη!!! Νωρίτερα ο κ. Ερντογάν είχε κατηγορήσει ορισμένες ευρωπαϊκές χώρες, τις οποίες δεν κατονόμασε, ότι δεν εμποδίζουν την ροή χρηματοδότησης των Κούρδων ανταρτών και δεν εκδίδουν καταζητούμενους από την Άγκυρα, Κούρδους.
Εν τω μεταξύ, όπως αναφέρουν ασφαλείς πληροφορίες του defencenet., σκηνικό κρίσης πάει να στήσει η Τουρκία στο Βόρειο Αιγαίο τις τελευταίες μέρες με το ωκεανογραφικό ερευνητικό σκάφος Α599 TCG Çeșme να προχωρά σε πετρελαϊκές έρευνες σε περιοχή, εντός της ελληνικής υφαλοκρηπίδας, σαφώς «υψηλού πετρελαϊκού ενδιαφέροντος», 15 μίλια βόρεια της Σαμοθράκης:
Όλα αυτά την ίδια ώρα που δημοσίευμα από το STRATFOR αναφέρεται σε «Μαύρη» έκθεση για την Ελλάδα, σε σημείο ... παρεξηγήσεως αφού προβλέπει για την ερχόμενη τριετία μόνο γεωπολιτικά, οικονομικά και κοινωνικά δεινά, τα χειρότερα μετά την ίδρυση του Ελληνικού Κράτους το 1830, η οποία μάλιστα θεωρεί ότι η σύγχρονη Ελλάδα βρίσκεται από άποψη συμμαχιών σε ακόμα δυσμενέστερη θέση από αυτή που βρισκόταν πριν (!) από την Επανάσταση του ’21!
Και μη χειρότερα θεέ μου!!!!